Σήμερα: Η Καμεράτα σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής

Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα Έξι Concerti Grossi, του George Frideric Haendel

BREAKING
 

Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα Έξι Concerti Grossi, του George Frideric Haendel

Τα μέλη ενός αγαπημένου αθηναϊκού συνόλου που έχει εμφανιστεί σε διάσημα συμφωνικά κέντρα, φεστιβάλ και λυρικά θέατρα του εξωτερικού, οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής θα παρουσιάσουν σήμερα 24 Νοεμβρίου για πρώτη φορά, τα Έξι Concerti Grossi, έργο 3 του George Frideric Haendel, τα οποία αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της μπαρόκ μουσικής.

Στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου, ο οποίος είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Haendel στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας θεωρούνται ιδανικοί ερμηνευτές των έργων του λαμπρού προκλασικού συνθέτη και έχουν προσεγγίσει κατά καιρούς, με μεγάλη επιτυχία, γνωστές και άγνωστες πτυχές του έργου του («Messiah», «Alcina», «Theodora», «Alessandro» κ.ά.).

Μάλιστα, ο ψηφιακός δίσκος «Alessandro» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηχογράφησης λυρικού έργου για το 2013, ενώ, το 2018, ο Γιώργος Πέτρου ήταν υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη ηχογράφηση για όπερα» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Haendel.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία μέσω του site του Μεγάρου και της σελίδας του στο facebook.

Ώρα μετάδοσης: 20:30

BREAKING MUSIC