«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» - Το δισκογραφικό γεγονός της χρονιάς

 
OPINIONS

Ο τελευταίος δίσκος που επιμελήθηκε ο Θάνος Μικρούτσικος, κυκλοφορεί στις 7 Δεκεμβρίου

Αφροδίτη Παπακαλού

Μάιος 2019: Η αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής «σείεται» από το σχεδόν 15λεπτο χειροκρότημα του κόσμου. Μόλις είχε τελειώσει η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου που είχε δοθεί στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικά Πορτρέτα».

Στις δύο βραδιές (τελικά), ο Θάνος Μικρούτσικος είχε παρουσιάσει  την ολοκληρωμένη του δουλειά «Σταυρός του Νότου» και «Γραμμές των οριζόντων» πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία.

Επί σκηνής είχαν βρεθεί τρεις πιανίστες και τρεις ερμηνευτές. Μάξιμος Δράκος, Θοδωρής Οικονόμου και ο ίδιος ο συνθέτης και μαζί τους ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Στα πνευστά ήταν ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

Κάποιοι άνθρωποι φροντίζουν να κρατήσουν τη μνήμη μας ζεστή και να θυμόμαστε για πάντα εκείνες τις πολύτιμες στιγμές.

Έτσι, στις 7 Δεκεμβρίου (στις 28 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου), το Ogdoo Music Group κυκλοφορεί το διπλό cd με τίτλο «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», που περιέχει την ηχογράφηση από τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για τον τελευταίο δίσκο που επιμελήθηκε ο Θάνος Μικρούτσικος και όπως σημειώνουν οι άνθρωποι από το Ogdoo Music Group «ο Θάνος Μικρούτσικος δούλεψε όσο καιρό του επέτρεπε η υγεία του και κατάφερε και ολοκλήρωσε το υλικό για την κυκλοφορία του. Και δεν θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσει το κοινό του».

Η προπαραγγελία του διπλού cd «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» έχει «ανοίξει» και μπορείτε να το εξασφαλίσετε ΕΔΩ

Ειδικά αυτήν περίοδο που είναι ακόμα πιο έντονη η απουσία του Θάνου Μικρούτσικου, χρειαζόμαστε αυτόν τον δίσκο.

OPINIONS