Προβληματισμός στο περίφημο φεστιβάλ του Glastonbury

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε καν τη διεξαγωγή του, λένε οι διοργανωτές

BREAKING
 

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε καν τη διεξαγωγή του, λένε οι διοργανωτές

Αν κάποιος θέλει να πάρει μια ιδέα για το πόσο δύσκολη παραμένει η κατάσταση σχετικά με την επιστροφή των live και των φεστιβάλ μέσα στο 2021, αρκούν οι δηλώσεις της διοργανώτριας του περίφημου φεστιβάλ του Glastonbury.

H Emily Eavis δήλωσε ότι «είμαστε ακόμα πολύ μακριά» από το να επιβεβαιώσει την επιστροφή του φεστιβάλ το 2021. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να σχεδιάσουμε και να ετοιμαστούμε, όμως νομίζω ότι είμαστε μακριά από το να πούμε ότι είμαστε σίγουροι ότι το (φεστιβάλ του) 2021 θα προχωρήσει», δήλωσε στο BBC.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι είναι νωρίς ακόμα για να πει ποιες αλλαγές και παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η διεξαγωγή του φεστιβάλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μιλάμε για μια κατάσταση στην οποία τα δοκάρια αλλάζουν θέση κάθε βδομάδα και ενίοτε κάθε μέρα».

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία άρχισε πρώτη απ' όλες τις χώρες τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19, η Eavis σημείωσε ότι «ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα είναι τα πράγματα τον Μάιο -που συνήθως έχουμε χιλιάδες εργαζόμενους επί τόπου- ή τον Ιούνιο που διεξάγεται το φεστιβάλ» και ξεκαθάρισε ότι «στην παρούσα φάση δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να υποδεχθούμε 200.000 άτομα για έξι μέρες σε λειβάδια».

Σημειώνεται ότι ήδη στη Βρετανία βουλευτές ζητούν να ασφαλιστούν μεγάλα μουσικά γεγονότα, όπως τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, προκειμένου οι διοργανωτές να μην καταστραφούν πλήρως στην περίπτωση που αναβληθούν, όπως έγινε το 2020.

BREAKING MUSIC