Τα εικονικά φεστιβάλ είναι εδώ

Πώς το βελγικό Tomorrowland έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη από εδώ και πέρα στα streaming.

BREAKING
 

Πώς το βελγικό Tomorrowland έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη από εδώ και πέρα στα streaming.

Τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στο Σάο Πάουλο, το Σίδνεϊ, το Λος Άντζελες και το Μπουμ στο Βέλγιο. 38 εικονικές κάμερες και έξι κάμερες ικανές για καταγραφή και μετάδοση 4Κ βίντεο. Ειδικό software επαυξημένης πραγματικότητας, συνδυασμένο με gaming software και λογισμικό παραγωγής ειδικών 3D εφέ στον κινηματογράφο. 60 καλλιτέχνες που μαγνητοσκοπούν σε green screen ολοκαίνουργια dj sets σε μία και μόνη λήψη.

Και, τελικά, 300 Terabytes υλικού που ήταν έτοιμο για μετάδοση, μεταφέροντας εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο σε ένα εικονικό φεστιβάλ με οκτώ απολύτως αληθοφανείς σκηνές, 16 διαδικτυακά σεμινάρια και πολλές άλλες δραστηριότητες. A, και 200 άτομα διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της γης να δουλεύουν ασταμάτητα μέχρι να τελειώσει το όλο project.

Μέσα στις παραπάνω λέξεις κρύβεται το μυστικό του Tomorrowland Around The World, της ψηφιακής εκδοχής του πασίγνωστου βελγικού φεστιβάλ που μεταδόθηκε στις 31/12/2020 σε 27 ζώνες σε όλο τον κόσμο και έθεσε νέα στάνταρ για το πώς (μπορούν να) είναι οι διαδικτυακές μουσικές εκδηλώσεις στα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μόλις το φεστιβάλ του 2020 ακυρώθηκε, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση του Βελγίου, αμέσως έπιασαν δουλειά για να δώσουν στους fans μια μοναδική εμπειρία σε μια χρονιά που τα live απλώς έπαψαν να υπάρχουν και τα φεστιβάλ ήταν απαγορευμένη λέξη.

Για να υλοποιηθεί η «μαγική γιορτή στο τέλος μιας περίεργης χρονιάς», στην οποία συμμετείχαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόμα της dance σκηνής (μεταξύ αυτών οι David Guetta, Dixon, Charlotte de Witte, NERVO, Stephan Bodzin, Katy Perry, Eric Prydz, NGHTMRE και ANNA) το φεστιβάλ χρησιμοποίησε την αιχμή της τεχνολογίας για να δημιουργήσει εικονικά τοπία, σκηνές, φανς, φωτισμούς, διαφορετικές γωνίες λήψης και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Με τον κόσμο να δουλεύει από το σπίτι, λόγω πανδημίας, οι εταιρείες που εργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας το τεράστιο αυτό εγχείρημα δημιούργησαν ένα «νέο» εικονικό κόσμο, τον βάφτισαν Pāpiliōnem και έδωσαν στους φανς τη δυνατότητα, κλικάροντας με το ποντίκι του υπολογιστή ή τον κένσορα της τηλεόρασης να επιλέξουν τι και πώς θα δουν.

Σύμφωνα με ανάλυση του DJ Mag, το Tomorrowland ATW θέτει πλέον νέα στάνταρ για το πώς θα διεξάγονται τα εικονικά φεστιβάλ όσο ο κορωνοϊός θα αποτελεί μια απειλή. Μάλιστα, το Tomorrowland, αν και θα διεξαχθεί κανονικά το 2021, προτίθεται να συνεχίσει να έχει τις ψηφιακές του εκδοχές και στο μέλλον.

BREAKING MUSIC