Και η Shakira πούλησε στην Hipgnosis τα δικαιώματα των τραγουδιών της

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και τα 145 τραγούδια της, ενώ άγνωστο παραμένει το ποσό

BREAKING
 

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και τα 145 τραγούδια της, ενώ άγνωστο παραμένει το ποσό

Μετά τον Neil Young ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι πούλησε το 50% των δικαιωμάτων του καταλόγου του από 1.180 τραγούδια στην εταιρεία Hipgnosis και η Shakira πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών της στην εταιρεία του Καναδοαμερικάνου Merck Mercuriadis.

Συγκεκριμένα, στη συμφωνία πώλησης περιλαμβάνονται και τα 145 τραγούδια της, μεταξύ των οποίων Hips Don’t Lie, Whenever, Wherever, La tortura, She Wolf και Waka Waka.

Η Shakira έχει πουλήσει 80 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα το Hipgnosis Song Fund δεν αποκάλυψε οικονομικά στοιχεία της πώλησης αλλά συνήθως προπληρώνει το ισοδύναμο των δικαιωμάτων 15 ετών.

Η Hipgnosis τα τελευταία χρόνια έχει δώσει δισεκατομμύρια δολάρια, αποσπώντας τα δικαιώματα της μουσικής καλλιτεχνών όπως Neil Young, Blodie, Barry Manilow, Chrissie Hynde και Fleetwood Mac's Lindsey Buckingham.

Από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1991, σε ηλικία 13 ετών, η Shakira έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους, έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy και 12 Latin Grammy.

Το πρώτο αγγλόφωνο άλμπουμ της, το Laundry Service, αγοράστηκε από 13 εκατομμύρια θαυμαστές της το 2001, ενώ στα επιτυχημένα singles της περιλαμβάνονται τα Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes, Hips Don't Lie και το Fifa World Cup τραγούδι Waka Waka (This Time For Africa), που ανέβηκε στα charts 15 χωρών.

Αυτό τελικά που ίσως οδήγησε την Shakira στην πώληση των δικαιωμάτων των τραγουδιών της είναι και τα 14,5 εκατ. ευρώ, που της επέβαλε η κυβέρνηση της Ισπανίας για φοροδιαφυγή το διάστημα 2012-2014.

BREAKING MUSIC