Νεκρός στα 79 του ο Chick Corea

Ένας από τους θρύλους της τζαζ μουσικής

BREAKING
 

Ένας από τους θρύλους της τζαζ μουσικής

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Chick Corea, ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της τζαζ με καριέρα που απλώθηκε σε πέντε δεκαετίες.

Τον θάνατο του Corea, ο οποίος έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου επιβεβαίωσαν οι διαχειριστές της σελίδας του μουσικού στο Facebook.

Από τη δεκαετία του 1960 ο Chick Corea συνεργάστηκε ως πιανίστας με μερικούς από τους γίγαντες της τζαζ, όπως οι Stan Getz, Herbie Mann και Miles Davis, με το συγκρότημα του οποίου συνέβαλε στο πέρασμα του τρομπετίστα σε πιο ηλεκτρικό ήχο.

Η συνεργασία του με τον Davis κορυφώθηκε με το περίφημο «Bitches Brew» όπου η τζαζ συνάντησε το ροκ σε μια μαγική στιγμή.

Η σόλο καριέρα του Corea ήταν εξίσου εντυπωσιακή, είτε όταν έπαιζε fusion με τους Return to Forever, είτε σε δυναμικά ντούο με τον βιμπραφωνίστα Gary Burton είτε με τους Elektric Band, όπου πήγε την τζαζ-ροκ σε άλλα επίπεδα.

Ο Corea παρέμενε ενεργός μέχρι το τέλος καθώς το 2020 κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Plays», όπου άπλωνε όλο το ταλέντο και τις επιρροές του, από κλασική τζαζ ως bebop.

O Corea, μαζί με τους with Herbie Hancock, McCoy Tyner, Keith Jarrett και Bill Evans, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες στην ιστορία της τζαζ, μετά την εποχή του John Coltrane.

Πηγή φωτο: Facebook

BREAKING MUSIC