Διαδηλώσεις στην Ισπανία για την σύλληψη του ράπερ Pablo Hasél

Η αστυνομία τον συνέλαβε για προσβολή της μοναρχίας

BREAKING
 

Η αστυνομία τον συνέλαβε για προσβολή της μοναρχίας

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σε δρόμους της Ισπανίας μετά τη σύλληψη του ράπερ Pablo Hasél.

Στο κέντρο της Βαρκελώνης ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων, πέταξαν πέτρες και έστησαν οδοφράγματα φωνάζοντας «Λευτεριά στον Pablo Hasél» και συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισπανικό καθεστώς».

Φωτογραφία:Movimiento Antirrepresivo Madrid

Το πρωί της Τρίτης, η καταλανική αστυνομία συνέλαβε τον ράπερ ο οποίος είχε οχυρωθεί μαζί με υποστηρικτές του στο Πανεπιστήμιο της Λέριντα στην Καταλονία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Hasél έχει καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για εξύβριση της μοναρχίας και της αστυνομίας μέσω του Twitter.

Ο ράπερ παρέμενε στο πανεπιστήμιο για να αποφύγει τη φυλάκιση καθώς είχε προθεσμία μέχρι την περασμένη Παρασκευή για να παραδοθεί στις Αρχές.

«Η νίκη θα είναι δική μας. Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε», φώναξε ο ράπερ την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στη φυλακή.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Pedro Almodóvar και ο Javier Bardem, υπέγραψαν αίτημα κατά της φυλάκισης του ράπερ, ενώ η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Carmen Calvo ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «σε μια δημοκρατία όπως η Ισπανία δεν θα έπρεπε να φυλακίζονται άνθρωποι για θέματα που αφορούν στην ελευθερία του Λόγου».

 

 

BREAKING MUSIC