Prison for Human Souls: Νέο album για την Eliana Omne Woman Band

Περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια που προσπαθούν να αφηγηθούν και να περιγράψουντις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας

BREAKING
 

Περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια που προσπαθούν να αφηγηθούν και να περιγράψουντις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας

Η Ελιάνα Νικολοπούλου ή αλλιώς Eliana One Woman Band, παρουσιάζει το καινούργιο της άλμπουμ «Prison for Human Souls» που κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου 2021. Μια ανεξάρτητη παραγωγή.

«Το άλμπουμ, "Prison for Ηuman Souls", αποτελείται από δεκατρία κομμάτια που προσπαθούν να αφηγηθούν, να περιγράψουν τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας και των καθημερινών προβληματισμών-αδιεξόδων. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που εστιάζει στους στίχους και η μουσική προσπαθεί να τους πλαισιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιστεύω ότι στους καιρούς που ζούμε είναι απαραίτητο να μιλάμε για το σήμερα και όσο μπορούμε να αντιστεκόμαστε σε αυτή την γενικευμένη απάθεια και τον ατομισμό. Στο άλμπουμ συμμετέχουν και φίλοι μουσικοί σε κάποια κομμάτια, ο Γιώργος Κόλλιας στο ούτι και στο μπάσο, ο Πάρις Ματακούδης στο ηλεκτρικό κοντραμπάσο, ο Θάνος Κόλλιας στη φυσαρμόνικα και ο Ιγνάτιος Καραμιχάλης στα τύμπανα. Η ηχογράφηση έγινε απ' τον Γιώργο Κόλλια. Η μίξη και το mastering απ' τον Λάζαρο Παπαγεωργίου».

Η Ελιάνα, είναι μουσικός-τραγουδοποιός, το project της one woman band, ξεκίνησε το 2017, χρονιά που κυκλοφόρησε και το πρώτο της άλμπουμ «Sweet Fellow». Συνδυάζει έντονο, αιχμηρό πολιτικό στίχο με πρωτόλεια, ατμοσφαιρικά ακουστικά μουσικά στοιχεία.

Ο ήχος της, βαθιά επηρεασμένος από τα ακουστικά blues, την folk μουσική αλλά και την παραδοσιακή/ethnic, δημιουργεί έναν ζεστό αλλά ταυτόχρονα 'πρωτόγονο' ήχο. Το παίξιμό της επικεντρώνεται σε λιτές μουσικές φόρμες και μουσικούς χρωματισμούς, αναδεικνύοντας την δυναμική του στίχου και της φωνής.

Ακούστε το άλμπουμ ΕΔΩ

 

 

BREAKING MUSIC