Οι Daft Punk ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους

Μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής

BREAKING
 

Μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής

Οι Daft Punk το δίδυμο από τη Γαλλία με τα χαρακτηριστικά κράνη, στο οποίο οφείλονται μερικά από τα πιο διάσημα χορευτικά και ποπ κομμάτια, ανακοίνωσε τη διάλυσή του.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ένα video διάρκειας οκτώ λεπτών με τον τίτλο «Epilogue» από την ταινία τους Electroma του 2006.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Pitchfork η επί χρόνια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συγκροτήματος Kathryn Frazier, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τους λόγους της διάλυσης.

Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo, σχημάτισαν τους Daft Punk το 1993 στο Παρίσι και συνέβαλαν στη διάδοση της γαλλικής house μουσικής.

Το πρώτο τους album με τίτλο Homework το 1997, αποτέλεσε ορόσημο στη dance μουσική με τραγούδια όπως  τα “Around the World” και “Da Funk”, ενώ τραγούδια όπως τα “One More Time” και “Harder, Better, Faster, Stronger”από τον δίσκο τους Discovery το 2001, τους καθιέρωσε ως παγκόσμιους superstars.

Το 2013, τo “Get Lucky” από το album Random Access Memory, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ σάρωσε και στα βραβεία Grammy.

BREAKING MUSIC