Πιλοτικό άνοιγμα των club στη Βρετανία

Από τον Απρίλιο, αρχίζουν δοκιμές με στόχο τη συγκέντρωση δεδομένων

BREAKING
 

Από τον Απρίλιο, αρχίζουν δοκιμές με στόχο τη συγκέντρωση δεδομένων

Όπως έγραψε και το loaded.gr στο πλαίσιο του οδικού χάρτη για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson ανακοίνωσε ότι αν όλα πάνε καλά, στις 21 Ιουνίου θα επιτραπεί – υπό προϋποθέσεις- το άνοιγμα της νυχτερινής διασκέδασης και της ζωντανής μουσικής (club, μουσικές σκηνές, υπαίθρια φεστιβάλ κλπ).

Αρχίζουν πιλοτικά events

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times προκειμένου να υπάρξουν πραγματικά δεδομένα για την επαναλειτουργία του χώρου της νυχτερινής διασκέδασης πριν τις 21 Ιουνίου, από τον Απρίλιο θα αρχίσει ένα πρόγραμμα πιλοτικών events.

Σε αυτό θα συμμετέχουν εθελοντές και θα πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους ανοιχτούς και κλειστούς, από club και θέατρα μέχρι γήπεδα ώστε να διαπιστωθεί αν και υπό ποιες προϋποθέσεις ο κάθε τομέας της νυχτερινής ζωής μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια.

Το Κοινοβουλίο θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα

Από τις αρχές Απριλίου έχουν προγραμματιστεί δέκα τέτοια πιλοτικά events με στόχο να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο που θα αφορά τα τεστ για τον κορωνοϊό και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζονται προκειμένου να επανεκκινήσει η νυχτερινή ζωή σε κάθε τομέα της.

Τα αποτελέσματα των πιλοτικών προγραμμάτων θα κοινοποιηθούν στο Κοινοβούλιο πριν την 21η Ιουνίου, ενώ σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει και να εντείνει τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων νυχτερινής διασκέδασης τονίζοντας ότι ο κίνδυνος για την εξαφάνισή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει μεγάλος.

BREAKING MUSIC