Ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης συστήνεται στους αναγνώστες του loaded.gr

«Στο μυαλό μου, οι ήχοι και τα νοήματα αποτελούν δύο αυτοτελή σύμπαντα που ενώνονται σε ένα "τελικό” σταυροδρόμι»

BREAKING
 

«Στο μυαλό μου, οι ήχοι και τα νοήματα αποτελούν δύο αυτοτελή σύμπαντα που ενώνονται σε ένα "τελικό” σταυροδρόμι»

Το «Έγχρωμο», αποτελεί το νέο προσωπικό single του Μάριου Λαζ Ιωαννίδη και το τρίτο τραγούδι από το επερχόμενο album του, με τίτλο «Αλμπού».

Ένα τραγούδι για την στιγμή που ξανασυναντάμε το αναλλοίωτο κομμάτι του εαυτού μας, μια συνάντηση που μας ταξιδεύει και μας φέρνει σε επαφή με τα όνειρα που κάναμε στο παιδικό μας δωμάτιο.

Με αφορμή αυτήν την κυκλοφορία ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης, μοιράζεται τις σκέψεις του με τους αναγνώστες του loaded.gr

«Ένα βράδυ προτίμησα να μην κάνω μια απ’ τα ίδια και αποφάσισα να επιστρέψω με τα πόδια από την Νέα Σμύρνη στο Παγκράτι, όπου εμένα. Ήμουν περίπου 17 χρόνων και μου άρεσε πολύ να παρατηρώ τα κτίρια, τον ουρανό και την ησυχία που σου δίνουν οι πρώτες πρωινές ώρες.

Κάτι με τραβούσε στο να πειραματίζομαι και να αλλάζω την ρουτίνα μου. Εκείνο λοιπόν το βράδυ καθώς επέστρεφα, μου ήρθαν κάποιες μελωδίες στο νου, τις οποίες προσπάθησα να συγκρατήσω μέχρι να φτάσω σπίτι. Μόλις έφτασα, ξεκίνησα να της καταγράφω και να τις ηχογραφώ στο τότε home studio μου.

Ετοίμασα μέσα σε λίγη ώρα ένα πρώτο demo και ένιωσα μία τεράστια ικανοποίηση. Τη θυμάμαι ακόμα αυτή τη χαρά που πήρα, με κάτι μη τελειοποιημένο και ωμό. Έπεσα σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση, από την κούραση, στο κρεβάτι.

Γράφω πολύ. Κάποιες φορές από εσωτερική ανάγκη, άλλες για βελτίωση, άλλες για μια δουλειά, ακόμη και για να είμαι σε επαφή με το γράψιμο.

Στην διαδικασία αυτή μερικές φορές δίνω κέντρο βαρύτητας στον ήχο της λέξης, ή άλλες φορές στο νόημα. Είναι ένα κράμα προετοιμασίας, πειραματισμού και του πότε θα πω “φτάνει, έτοιμο είναι.” Στο μυαλό μου, οι ήχοι και τα νοήματα αποτελούν δύο αυτοτελή σύμπαντα που ενώνονται σε ένα “τελικό” σταυροδρόμι.

Η έμπνευση φυσικά και δεν μου χτυπάει πάντα από μόνη της την πόρτα, ούτε και είναι πάντα παρούσα όταν την χρειάζομαι. Παρόλα αυτά, έχω αρχίσει από παλιά να καλλιεργώ τρόπους για να έχω μεγαλύτερη οικειότητα με αυτήν και να βρισκόμαστε πιο συχνά.

Ακούω ενεργά. Είτε αυτό είναι μουσική, είτε είναι παύση μου αρέσει να έχω συνείδηση του τι συμβαίνει. Άλλοτε ως ακροατής, άλλοτε ως παραγωγός. Η παρατήρηση και η αντίληψη, ήταν πάντα το πιο σημαντικό εργαλεία για μένα.

Πολύ συχνά, αναλύω ένα τραγούδι και με μία ακρόαση, προσπαθώ να βγάλω τα περισσότερα συμπεράσματα σε ό, τι αφορά τον τρόπο γραφής τη δομή τον στίχο και  επιμέρους ηχητικά στοιχεία που το αποτελούν.

Μου αρέσει να μαθαίνω, να ρωτάω,  να μελετάω μέχρι το σημείο που όντως έχω κατανοήσει πώς γίνεται τι. Έχω καθημερινά απορίες.

Μετά από τις σπουδές μου στην Αμερική επάνω στη μουσική παραγωγή, συνέχισα την προσωπική μου έρευνα στην παρατήρηση της μουσικής και ήθελα να αντιλαμβάνομαι όλο και βαθύτερα το τι συμβαίνει, όχι μόνο από την μεριά του ειδικού, του μουσικού, αλλά και ενός καθημερινού μη επαγγελματία ακροατή και πώς πολλές φορές επιδρά σε όλους μας ψυχοακουστικά διαπερνώντας την κρίση μας.

Θα ήθελα όσο περνάει ο καιρός να δουλεύω περισσότερο στη μουσική μου και να κυκλοφορώ όλο και περισσότερα τραγούδια. Σκέφτομαι πως μία περίοδος όπως αυτή που περνάμε, είναι παράλληλα μία καλή ευκαιρία για να γίνουν προσωπικές αναζητήσεις.

Εκτός από τη μουσική, ασχολούμαι και με άλλα πράγματα όπως η φωτογραφία, το βίντεο και η σκηνοθεσία.

Έχω αρχίσει να βρίσκω μία ισορροπία στα πράγματα, μοιράζω το χρόνο μου κάπως ισόποσα, φτιάχνω σιγά-σιγά μια σταθερότητα γύρω από καθημερινότητα που νιώθω ότι με βοηθάει, με ηρεμεί και με βελτιώνει».

BREAKING MUSIC