O Weeknd αποφάσισε να μποϊκοτάρει τα βραβεία Grammy

Μετά τις μηδέν υποψηφιότητες για το «Blinding Lights»

BREAKING
 

Μετά τις μηδέν υποψηφιότητες για το «Blinding Lights»

Την οργή του Weeknd προκάλεσε το γεγονός ότι στα φετινά βραβεία Grammy το single του «Blinding Lights», το οποίο πέρασε 52 εβδομάδες στο Top Ten του Billboard, δεν έχει ούτε μία υποψηφιότητα. Έτσι o pop star αποφάσισε ότι δεν πρόκειται από εδώ και πέρα να υποβάλλει τραγούδια ή δίσκους του στα πλέον γνωστά μουσικά βραβεία του κόσμου, κηρύσσοντας μποϊκοτάζ στα Grammy.

Ο τραγουδιστής επικεντρώνει την κριτική του στην απουσία διαφάνειας στη διαδικασία ψήφου των πιο σημαντικών βραβείων (Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης, Δίσκος της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς, Album της Χρονιάς), που από το 1995 επιλέγεται από μυστική επιτροπή μελών της Ακαδημίας Δισκογραφίας, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες, παραγωγοί, στελέχη δισκογραφικών, κλπ.

Απουσία μαύρων καλλιτεχνών

Ο Weeknd δεν είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που ασκεί κριτική στα βραβεία Grammy, καθώς ήδη έχουν δεχθεί «πυρά» για το γεγονός ότι έχουν αγνοήσει καλλιτέχνες όπως ο Kendrick Lamar, ενώ μόνο τέσσερις μαύροι καλλιτέχνες έχουν πάρει κάποιο από τα κορυφαία Grammy τα τελευταία εννέα χρόνια. Ο τελευταίος μαύρος καλλιτέχνης που πήρε το βραβείο για το «Album της Χρονιάς» ήταν ο Herbie Hancock το 2008.

Σύμφωνα με έρευνα του USC ενώ το 38% των καλλίτεχνών στο Top 100 του Billboard είναι μαύροι από το 2012 ως σήμερα, μόλις το 27% ήταν υποψήφιοι για κάποιο από τα κορυφαία Grammy και φέτος μόλις το 24% των υποψηφίων είναι μαύροι, μεταξύ των οποίων η Beyoncé και η Megan Thee Stallion. Σημειώνεται ότι το «Blinding Lights» είναι μόλις το πέμπτο τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια που βρέθηκε στο νο. 1 του Billboard και δεν έχει καμία υποψηφιότητα στα Grammy.

BREAKING MUSIC