Πέθανε ο διάσημος μαέστρος James Levine

Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής ορχήστρας της Metropolitan Opera και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής

BREAKING
 

Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής ορχήστρας της Metropolitan Opera και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής

Με εννιά μέρες καθυστέρηση ανακοινώθηκε ο θάνατος του διάσημου μαέστρου James Levine ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικά σκάνδαλα.

«Ο James Levin πέθανε από φυσικά αίτια στις 9 Μαρτίου στο Palm Springs της Καλιφόρνιας», δήλωσε ο γιατρός του Len Horovitz.

Ο Levin έκανε το ντεμπούτο του στη Metropolitan Opera το 1971, ενώ από το 1976 οπότε και έγινε μουσικός διευθυντής, διηύθυνε την ορχήστρα περισσότερες από 2.552 φορές.

Tο 2006 αντιμετώπισε προβλήματα με τους νεφρούς του έπειτα από μία πτώση στη σκηνή.Το 2016, αποσύρθηκε από την διεύθυνση ορχήστρας καθώς είχε προσβληθεί από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης τον έθεσε σε διαθεσιμότητα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικά σκάνδαλα με ανήλικους άνδρες. Το 2018 απολύθηκε όταν η όπερα δημοσίευσε πόρισμά της βάσει του οποίου υπήρχαν αξιόπιστες αποδείξεις ότι ο Levin είχε επιδοθεί σε σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Levine με τα σγουρά μαλλιά και τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά, ήταν από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες στο χώρο της κλασικής μουσικής μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο.

BREAKING MUSIC