Ολλανδία: Πέταξαν τις μάσκες οι συμμετέχοντες σε συναυλία - πείραμα

Χωρίς να τηρήσουν το μέτρο της μάσκας συμμετείχαν οι εθελοντές σε συναυλία για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ασφαλής τρόπος επιστροφής στα live.

BREAKING
 

Χωρίς να τηρήσουν το μέτρο της μάσκας συμμετείχαν οι εθελοντές σε συναυλία για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ασφαλής τρόπος επιστροφής στα live.

Το πρώτο μουσικό φεστιβάλ μετά από ένα χρόνο πραγματοποιήθηκε στο Μπιντινγκούιζεν (Biddinghuizen) της Ολλανδίας, παρότι η χώρα βρίσκεται σε lockdown.

Στόχος του διήμερου φεστιβάλ το οποίο λειτούργησε ως πείραμα, ήταν να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ασφαλής τρόπος επιστροφής στα live.

Στο φεστιβάλ που διεξήχθη σε ανοιχτό χώρο, συμμετείχαν 1.500 άτομα τα οποία για να λάβουν μέρος έπρεπε να προσκομίσουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ ήταν και υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, το μέτρο της μάσκας δεν τηρήθηκε.

Οι συμμετέχοντες τις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν σε τεστ για να διαπιστωθεί εάν κόλλησαν τον ιό.

Επόμενο πείραμα στη Βαρκελώνη

Αντίστοιχο πείραμα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο Palau Sant Jordi με τη συμμετοχή 5.000 θεατών οι οποίοι αγόρασαν εισιτήριο αξίας 23 ευρώ.

Όλοι όσοι συμμετέχουν, θα υποβληθούν σε rapid test πριν μπουν στο χώρο και θα φορέσουν μάσκες τύπου FFP2, ενώ η ποιότητα του αέρα στο στάδιο θα είναι παρόμοια με αυτή ενός εξωτερικού χώρου.

Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν και εκείνοι σε τεστ.

BREAKING MUSIC