Τροποποίηση σε επετειακή συναυλία της ΚΟΑ μετά από κρούσμα COVID

Aνέβαλε την συναυλία για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα από την πρόσφατη συναυλιακή της δραστηριότητα

BREAKING
 

Aνέβαλε την συναυλία για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα από την πρόσφατη συναυλιακή της δραστηριότητα

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά από κρούσμα covid, το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών πριν τη μαγνητοσκόπηση, με λύπη αναβάλλει την Επετειακή Συναυλία για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

ΤΟ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η βραδιά θα άνοιγε με τον Χορό του ’21, παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα συνθέτρια και αρχιμουσικό Κωνσταντία Γουρζή. Θα ακολουθούσε η Ηρωική Σκηνή του Εκτόρ Μπερλιόζ, που αποτυπώνει τον θαυμασμό της Ευρώπης μπροστά στον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού. Η συναυλία θα κορυφωνόταν με την υψηλών συμβολισμών Πρώτη Συμφωνία σε ντο ελάσσονα, γνωστή ως Συμφωνία της Λεβεντιάς του πατέρα της Εθνικής Μουσικής Σχολής, Μανόλη Καλομοίρη. Η ρωμαλέα και ηρωική Συμφωνία, κληροδότημα του συνθέτη στην Κ.Ο.Α., όπως σημείωνε εξέφραζε την ανάγκη «να αποδώσω μουσικά τη συγκίνηση που ένιωσα μπροστά στην Ελληνική Λεβεντιά, σε όλες της τις εκδηλώσεις: στη χαρά, στον πόλεμο, στον χορό, στην αγάπη, στον θάνατο».

Σολίστ θα ήταν οι βαθύφωνοι Τάσος Αποστόλου και Πέτρος Μαγουλάς.

Θα διηύθυνε ο αρχιμουσικός Στέφανος Τσιαλής.

Θα συμμετείχαν οι Χορωδίες της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΑ

Αντί των παραπάνω, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανήμερα της επετείου, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από την πρόσφατη συναυλιακή της δραστηριότητα. Το πρόγραμμα ανοίγει με την Δέκατη Συμφωνία σε μι ελάσσονα, έργο 93, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, όπως τη διηύθυνε ο θρυλικός Βλαντίμιρ Ασκενάζυ στις 16 Μαρτίου 2018, κατά τη συναυλία Ελπίδες και Αναμνήσεις.

Ακολουθεί το Κοντσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα, με τον εντυπωσιακό Ιόνιαν Ηλία Καντέσα να αποδίδει τους ακροβατικούς σολιστικούς ελιγμούς του, στην πρώτη συναυλία του Κύκλου Ήρωες, τον Νοέμβριο του 2019. Στο πόντιουμ, ο εκφραστικός Έκτορας Ταρτανής. Ο μουσικός επίλογος δίνεται με τις Επτά  Αθάνατες Αρετές του Γιώργου Κουρουπού – παραγγελία για την επετειακή συναυλία 75 χρόνων της Ορχήστρας (4 Μαΐου του 2018).

Ο Γιώργος Κουρουπός σκιαγράφησε τα επτά σπουδαιότερα χαρίσματα του Δημήτρη Μητρόπουλου, πρώτου αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών, που αποτέλεσε το πρόπλασμα της ΚΟΑ: πνευματικότητα, ευαισθησία, τόλμη, ταπεινοφροσύνη, επιμονή, ολιγάρκεια, γενναιοδωρία · όλα συστατικά στοιχεία μίας σύγχρονης ηρωικής μορφής. Διευθύνει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός, Στέφανος Τσιαλής.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

BREAKING MUSIC