Διαβατήριο εμβολιασμού καθιερώνει η Νέα Υόρκη για να αρχίσουν ξανά τα live

Ειδική εφαρμογή παρέχεται στους χρήστες για να πιστοποιούν τον εμβολιασμό τους

BREAKING
 

Ειδική εφαρμογή παρέχεται στους χρήστες για να πιστοποιούν τον εμβολιασμό τους

Μία εφαρμογή για κινητά που ουσιαστικά αποτελεί ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού παρέχεται στους κατοίκους της Νέα Υόρκης σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων και των μουσικών σκηνών στην πολιτεία.

Η εφαρμογή “Excelsior Pass” 

Η εφαρμογή που ονομάζεται “Excelsior Pass” είναι δωρεάν και εθελοντική και χρησιμοποιεί ασφαλή τεχνολογία για να επιβεβαιώνει εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού ή πρόσφατα έχει κάνει αρνητικό test.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή δημιουργεί έναν κώδικα QR για τον χρήστη τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί σε μουσικές σκηνές και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στόχος να επιταχυνθεί το άνοιγμα επιχειρήσεων και μουσικών σκηνών

«Η λογική της εφαρμογής είναι να επιταχυνθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων, των μουσικών σκηνών και άλλων χώρων στη Νέα Υόρκη με βάση τις οδηγίες της πολιτείας σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo.

Η έναρξη χρήσης της εφαρμογής “Excelsior Pass”, κάνει την Νέα Υόρκη την πρώτη πολιτεία στη βόρειο Αμερική που εφαρμόζει το διαβατήριο εμβολιασμού και έρχεται μετά από μία ανακοίνωση νωρίτερα τον Μάρτιο που έλεγε ότι «οι χώροι διασκέδασης και μουσικής θα μπορούν να ανοίξουν από τον Απρίλιο με χωρητικότητα στο 33%».

Για την ώρα το “Excelsior Pass” χρησιμοποιείται από θέατρα, στάδια, αρένες και χώρους γάμων. Το Madison Square Garden και το Times Union Center είναι ανάμεσα στους χώρους που το χρησιμοποιούν.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Το “Excelsior Pass” μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε iPhone και τηλέφωνα Android και ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως το blockchain και την κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων και κανένα δεδομένο υγείας δεν αποθηκεύεται ή παρακολουθείται μέσα στην εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει διχάσει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες.

BREAKING MUSIC