Παρουσία κοινού ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision

Ο αριθμός θα είναι περιορισμένος και δεν θα ξεπερνά τα 3.500 άτομα

BREAKING
 

Ο αριθμός θα είναι περιορισμένος και δεν θα ξεπερνά τα 3.500 άτομα

Το πράσινο φως δίνει η Ολλανδική κυβέρνηση για να παραστούν θεατές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, το επικρατέστερο σενάριο είναι οι θεατές να είναι Ολλανδοί και ο αριθμός τους να μην ξεπερνά τις 3.500.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό εξέταση καθώς η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι θεατές θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού χαιρέτισαν την απόφαση και δήλωσαν ότι θα «εξετάσουν τις διαθέσιμες επιλογές. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε για το πώς μπορούμε να δεχτούμε με ασφάλεια τους θεατές στο Ahoy Arena, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Πρώτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια όλων», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει προτού αναχωρήσει για την Ολλανδία, να παραμείνει σε καραντίνα για πέντε ημέρες και να επιδείξει αρνητικό τεστ Covid τουλάχιστον 72 ωρών, ενώ θα διεξάγονται συχνά τεστ σε όσους εμπλέκονται με τον διαγωνισμό.

Μετά την άφιξή τους στην Ολλανδία, όλοι θα πρέπει να παραμείνουν στο ξενοδοχείο τους και θα πηγαίνουν στο στάδιο και σε δραστηριότητες που αφορούν στο διαγωνισμό.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 18 και 20 Μαΐου, ενώ ο τελικός με τα 26 τραγούδια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου.

BREAKING MUSIC