Πέθανε ο Shock G των Digital Underground

O ράπερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου

BREAKING
 

O ράπερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο ράπερ Shock G των Digital Underground. Όπως έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Chopmaster J, «πριν από 34 χρόνια είχαμε την τρελή ιδέα ότι μπορούμε να είμαστε μια μπάντα χιπ χοπ και να κατακτήσουμε τον κόσμο. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και η πραγματικότητα έγινε για κάποιους εφιάλτης».

Ο  Shock G, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Gregory Jacobs, δημιούργησε τους Digital Underground με τον Chopmaster J το 1987. Τα πρώιμα singles του συγκροτήματος το «Underwater Rimes» και το «Doowutchyalike», ήταν underground hits, στηριγμένα πάνω σε samples των Parliament-Funkadelic και άλλων funk συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’70s.

Το 1990 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο «Sex Packets« ο οποίος περιείχε και την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους , «The Humpty Dance» στο video του οποίου εμφανίστηκε ένας πολύ νεαρός Tupac Shakur.

Ο Shock G έκανε την παραγωγή του πρώτου δίσκου του Tupac «2Pacalypse Now» και της πρώτης του μεγάλης επιτυχίας «I Get Around».

Επίσης, ο Shock G συνεργάστηκε με τους Prince, Dr. Dre, Luniz, Murs, KRS-One και άλλους.

Το συγκρότημα συνέχισε την πορεία του μέχρι τα τέλη της κυκλοφόρησε το album, «Fear Of A Mixed Planet».  

BREAKING MUSIC