Ηταν καλή επένδυση για τον Jay-Z το TIDAL τελικά

Το πούλησε στην εταιρεία Square και μάθαμε τις λεπτομέρειες.

BREAKING
 

Το πούλησε στην εταιρεία Square και μάθαμε τις λεπτομέρειες.

Με το ποσό των 350 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με πληροφορίες, ο Jay-Z έχει κλείσει συμφωνία για να πουλήσει την υπηρεσία του streaming TIDAL.

Όπως αναφέρει το TMZ, ο Jay-Z θα το πουλήσει στην εταιρεία οικονομικής τεχνολογίας Square Inc η οποία ανήκει στον Jack Dorsey, τον ιδρυτή του Twitter.

Ο Jay-Z έκλεισε την συμφωνία το πρωί της 30ης Απριλίου.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες, η Square θα λάβει το 80% της ιδιοκτησίας του TIDAL.

Επίσης, η εταιρεία θα αποκτήσει τις άδειες με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, ενώ οι καλλιτέχνες και οι ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων θα παραμείνουν στο TIDAL.

Ο Jay-Z και ο CEO του Roc Nation Desiree Perez, που έπαιξε ρόλο στο να κλείσει η συμφωνία, θα συνεχίσουν να βοηθούν στη λειτουργία του TIDAL.

Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την πληρωμή 297 εκατ. δολαρίων σε ρευστό και μετοχές από την Square Inc. στον Jay-Z.

Στις 4 Μαρτίου ο ίδιος είχε τουιτάρει για την συμφωνία «είπα από την αρχή ότι το TIDAL ήταν κάτι περισσότερο από μία υπηρεσία για streaming μουσικής και έξι χρόνια μετά έχει παραμείνει μια πλατφόρμα που υποστηρίζει τους καλλιτέχνες κάθε στιγμή της καριέρας τους. Οι καλλιτέχνες αξίζουν καλύτερα εργαλεία για να βοηθιούνται στο δημιουργικό τους ταξίδι».

Photo: Flickr

BREAKING MUSIC