Η Blonge ή αλλιώς Νατάσα Παυλίδου συστήνεται στους αναγνώστες του loaded

Με αφορμή το πρώτο της single «Johnny Got His Gun», μας περιγράφει πώς μπήκε η μουσική στη ζωή της

BREAKING
 

Με αφορμή το πρώτο της single «Johnny Got His Gun», μας περιγράφει πώς μπήκε η μουσική στη ζωή της

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο single της Blonge κατά κόσμον Νατάσα Παυλίδου, «Johnny Got His Gun», σε μουσική και παραγωγή του Τάσου Κορκόβελου και στίχους της ίδιας.

Οι στίχοι μιλούν αλληγορικά για την απόγνωση και την αποξένωση που συχνά βιώνει ένας άνθρωπος, που ενδεχομένως οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις. Το κομμάτι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown και αγκαλιάζει αγαπημένα της είδη, όπως την rnb και την pop/soul μουσική.

Ώρα να γνωρίσουμε την Blonge

«Ανέκαθεν ήθελα να γράψω τη δική μου μουσική.

Από μικρή έγραφα στιχάκια, σκαρφιζόμουν μελωδίες και τις τραγουδούσα από μέσα μου, γιατί η αλήθεια είναι πως ντρεπόμουν να τις παρουσιάσω μπροστά σε κόσμο.

Κάποια στιγμή, η ανάγκη αυτή "ξεθώριασε", καθώς η δουλειά ενός επαγγελματία μουσικού, συνήθως έχει αυτό το κακό- η δημιουργικότητα μπαίνει σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη μοίρα.

Προέχει το να αναπαραγάγεις τη μουσική, προς ψυχαγωγία του κοινού, παρά να τη δημιουργείς.

Η συγκυρία της πανδημίας, πέραν όλων των δεινών που επέφερε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μου έδωσε κι ένα καλό. Θυμήθηκα πόσο πολύ θα μου άρεσε να κάνω κάτι δικό μου, κάτι προσωπικό και εσωτερικό. Εκεί, λοιπόν, που καθόμουν στον καναπέ μου, κάποια από τις δεκάδες μέρες του πρώτου λοκντάουν, μου ήρθε η επιφοίτηση και είπα "αν όχι τώρα, πότε;".

Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε το πρώτο μου κομμάτι, το "Johnny Got His Gun". Ο τίτλος παραπέμπει στην ομότιτλη ταινία, την οποία είχα δει πολύ μικρή και μου είχε αφήσει πολύ ιδιαίτερη επίγευση, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν ξέχασα ποτέ αυτόν τον τίτλο.

Με τον παραγωγό του κομματιού, Τάσο Κορκόβελο, κάναμε πολύ ενδελεχή και προσεκτική δουλειά, δεν θέλαμε να βγει ένα κομμάτι απλώς για να βγει. Κάναμε πολλές δοκιμές επί πολλούς μήνες, ώστε να δώσουμε στο κομμάτι την αισθητική που είχαμε κατά νου.

Οι στίχοι που έγραψα ήθελα να είναι αλληγορικοί κι ο καθένας να μπορεί να τους ερμηνεύσει όπως θέλει. Μιλούν για ψυχολογικό αδιέξοδο, για απόγνωση, αβεβαιότητα, για αδυναμία λήψης αποφάσεων, συναισθήματα που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βιώσει, ιδίως λόγω της περιόδου που διανύουμε.

Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να αποτυπώσω, μέσα από την τέχνη και τα τραγούδια μου, όσο περισσότερο γίνεται αυτό το προσωπικό στοιχείο, τη δική μου σκοπιά των πραγμάτων και κάθε έργο μου να έχει βάση εμένα και αυτό που με εκφράζει, πάντα υπό το πρίσμα της μουσικής που αγαπώ και θέλω να κάνω».

BREAKING MUSIC