Νέο πρόβλημα για τα φεστιβάλ στη Βρετανία

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τα ασφαλίσει πριν τη λήξη του lockdown

BREAKING
 

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τα ασφαλίσει πριν τη λήξη του lockdown

Σοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή των φεστιβάλ στη Βρετανία προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να μην τους παράσχει ασφάλεια μέχρις ότου αρθούν και τα τελευταία μέτρα του lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού Oliver Dowden.

Ο Dowden είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παράσχει ασφάλιση στα φεστιβάλ μετά τη φάση 4 της άρσης των περιορισμών της καραντίνας στις 21 Ιουνίου.

Μιλώντας στην επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού στις 13 Μαΐου ο Dowden είπε ότι «πρώτα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί» ενώ πρόσθεσε ότι «δε νομίζω ότι είναι λογικό να περιμένει κανείς οι φορολογούμενοι να παράσχουν πλήρη ασφάλιση για τα events εάν δεν είναι εφικτό αυτά να πραγματοποιηθούν».

Παρά το γεγονός ότι ένας ασφαλιστής υποστήριξε ότι μία χρηματοδότηση της ασφάλισης των φεστιβάλ θα κόστιζε γύρω στα 250 εκατομμύρια λίρες και θα μπορούσε να φέρει έσοδα άνω των 9,1 δις. λιρών, ο Dowden πρόσθεσε ότι «μόνο εάν οι περιορισμοί αρθούν στις 21 Ιουνίου και το μόνο εμπόδιο για να προχωρήσουν τα φεστιβάλ είναι η απουσία ασφάλισης τότε και μόνο τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παράσχει τα απαραίτητα κονδύλια όπως έκανε με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο».

Ο Dowden πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει με την άρση των τελευταίων μέτρων στις 21 Ιουνίου, ωστόσο η βουλευτής Heather Wheeler τόνισε ότι «θα είναι πολύ αργά για τον σχεδιασμό όλων αυτών των καλοκαιρινών φεστιβάλ».

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 2,5 δις. ευρώ για το ενδεχόμενο αναβολών ή ακυρώσεων events, ενώ η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δημιουργεί αντίστοιχο ταμείο ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη το 26% των φεστιβάλ που δέχονται πάνω από 5.000 άτομα έχει ήδη ακυρωθεί, ενώ χωρίς να υπάρξει υποστήριξη με το ζήτημα της ασφάλειας εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί άλλο ένα 76%.

BREAKING MUSIC