«Πάντα θα ξυπνάμε, πάντα θα πιστεύουμε στον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται άνθρωπος»

Οι Nto Diesi μοιράζονται στο loaded τις σκέψεις τους με αφορμή το νέο τους τραγούδι «Ήρθε η ώρα»

BREAKING
 

Οι Nto Diesi μοιράζονται στο loaded τις σκέψεις τους με αφορμή το νέο τους τραγούδι «Ήρθε η ώρα»

«Ήρθε η ώρα»: Αυτός είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού των Nto Diesi των Πένυ Ραμαντάνη και Δημήτρη Νίτη που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group. Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή όλα όσα ζήσαμε και ζούμε τον τελευταίο χρόνο.

Οι Nto Diesi μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους και αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μέσα απ’ αυτό το τραγούδι εκφράστηκε η ανάγκη μας να είμαστε όλοι σ’ ένα κύκλο και να στήσουμε χορό, να φροντίσουμε ο ένας τις πληγές του άλλου, να διαφυλάξουμε ο ένας τον άλλο, να νιώσουμε μέρος μιας συνολικής αφύπνισης».

Ο πρόσφατος παράξενος χρόνος που διανύσαμε μας απομόνωσε κι έπρεπε μέσα από την πρωτόγνωρη αυτή απομόνωση να θωρακίσουμε το σύνολο. Παράξενα πράγματα.

Ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι μ’ ένα σωρό άγχη, όλων των ειδών τα άγχη. Δεν μπορούμε  ακόμα να κάνουμε απολογισμό, γιατί βρισκόμαστε μέσα στη δίνη του προβλήματος και όλων όσων έφερε μαζί του.

Το τραγούδι αυτό γράφτηκε εμβόλιμα, ενώ ετοιμάζουμε άλλα τραγούδια που έχουν γραφτεί πριν τον κορονοϊό, όμως χωρίς να το επιδιώξουμε ήρθε αυτό το τραγούδι που μιλά για το συνολικό «εμείς», για όλους εμάς που ήμασταν τόσο κοντά και τόσο μακριά όλο αυτό τον καιρό. Με τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους φόβους, τις ίδιες απογοητεύσεις, αλλά μακριά ο ένας απ’ τον άλλο.

Παραχωρήσαμε τις ατομικές μας ελευθερίες για το κοινό καλό, μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια και τους εαυτούς μας, χάσαμε τις δουλειές μας, νοιώσαμε την απογοήτευση σαν πολίτες πολλές φορές, χάσαμε ανθρώπους που έφυγαν μόνοι, βιαστικά…

Μέσα απ’ αυτό το τραγούδι εκφράστηκε η ανάγκη μας να είμαστε όλοι σ’ ένα κύκλο και να στήσουμε χορό, να φροντίσουμε ο ένας τις πληγές του άλλου, να διαφυλάξουμε ο ένας τον άλλο, να νιώσουμε μέρος μιας συνολικής αφύπνισης.

Πάντα θα ξυπνάμε, πάντα θα πιστεύουμε στον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται άνθρωπος.   

BREAKING MUSIC