Η Ιταλία μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision

Στη 10η θέση η Ελλάδα και στην 16η έκτη η Κύπρος

BREAKING
 

Στη 10η θέση η Ελλάδα και στην 16η έκτη η Κύπρος

Οι Ιταλοί Måneskin με το hard rock τραγούδι τους «Zitti e buoni», αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που μετά από ένα χρόνο «σιωπής» λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, επέστρεψε δυναμικά από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Αν και βρισκόταν συνεχώς μέσα στα πιο δημοφιλή τραγούδια του διαγωνισμού, το «Zitti e buoni» κυριολεκτικά «έσπασε τα κοντέρ» με την ψηφοφορία του κοινού, λαμβάνοντας 318 βαθμούς με αποτέλεσμα να βρεθεί από τέταρτο μετά την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 524 βαθμούς.

Έτσι, άφησε πίσω τα κομμάτια της Ελβετίας και της Γαλλίας, που ήταν πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα στην ψηφοφορία των επιτροπών.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Ελβετία, η Ισλανδία και η Ουκρανία.

Η Ελλάδα με την Stefania και το «Last Dance», κατέκτησε την δέκατη θέση με 170 βαθμούς (από το 2013 είχαμε να μπούμε στην δεκάδα με τους Cosa Nostra και τον Αγάθωνα), ενώ η Κύπρος βρέθηκε στην 16η θέση με 94 βαθμούς.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς είναι οι μηδέν (0) βαθμοί που έλαβε η Βρετανία, ενώ για άλλη μια φορά μεγάλο όνομα που συμμετείχε στον διαγωνισμό -οι Βέλγοι Hooverphonic- δεν τα πήγε καλά καθώς το τραγούδι έλαβε μόνο τρεις (3) βαθμούς από το κοινό.

BREAKING MUSIC