Φωτορεπορτάζ: Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Ταράτσας του Φοίβου

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε μια αστραφτερή sold out πρεμιέρα

BREAKING
 

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε μια αστραφτερή sold out πρεμιέρα

Με μια αστραφτερή sold out πρεμιέρα ξεκίνησε τις φετινές της παραστάσεις η Ταράτσα του Φοίβου στο Άλσος την Πέμπτη 10 Ιουνίου εγκαινιάζοντας το πολυπόθητο και αναντικατάστατο μουσικό καλοκαίρι μας. Με ανανεωμένο θίασο που απαρτίζεται πλέον από 7 μέλη, νέα σκηνικά, ένα εντυπωσιακό video wall με υπέροχες προβολές, ευφάνταστα κοστούμια, σπαρταριστά κείμενα και πολλά τραγούδια, τα παλιά και αγαπημένα αλλά και ολοκαίνουρια που ακούσαμε εδώ για πρώτη φορά ζωντανά.

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς υποδέχτηκε για μία ακόμη φορά το κοινό στο αγαπημένο αναψυκτήριό του, στο δροσερό χώρο του Άλσους, γιορτάζοντας όπως μας υποσχέθηκε τα 200 χρόνια της Ταράτσας του Φοίβου. Ετσι λοιπόν, επετειακή και φτιαγμένη για τη χαρά της γιορτής, η Ταράτσα 2021 συγκέντρωσε όλους τους φίλους της που αδημονούσαν να ξαναβρεθούν εκεί και γέμισε γέλια, χειροκροτήματα και μουσική το κέντρο της πόλης.

 

Ο Θανάσης Αλευράς, αυτή η σκηνική θεότητα, σάρωσε την Ταράτσα και έδωσε τόσο γέλιο που ισοδυναμούσε με έναν αποτελεσματικό εμβολιασμό χαράς και ανεμελιάς. Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αναποδογύρισε ο,τι θεωρούσαμε δεδομένο και μας τσίμπησε κι αυτός με χιούμορ που απαλύνει και γιατρεύει τις πληγές. Η Νεφέλη Φασούλη πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ μάγεψε με τη γλύκα και τα νιάτα της αποκαλύπτοντας και κάτι από τον Κόσμο της, δηλαδή από τα τραγούδια που έγραψε για εκείνη ο Φοίβος Δεληβοριάς εγκαινιάζοντας την προσωπική της δισκογραφία.

Τα δύο ολοκαίνουργια entries της παρέας έκαναν το κοκτέιλ της Ταράτσας ακόμα πιο πολύχρωμο και εκρηκτικό: η Idra Kayne, η βασίλισσα του sassiness, του sultriness, του funkiness και του grooviness ήταν εκει και μας ξεσήκωσε με τους ρυθμούς της όπως ακριβώς χρειαζόταν. Αλλά και ο υπερταλαντούχος  ηθοποιός και μιουζικαλίστας Φοίβος Ριμένας έφερε τόσο φως στη σκηνή με το ταλέντο του και έναν κοσμοπολίτικο αέρα που μας έκανε να θέλουμε να ταξιδέψουμε ξανά. Δίπλα σε αυτόν το μαγικό θίασο κρυφός πρωταγωνιστής, αφανής ήρωας, πολυπράγμων και πανταχού παρών ο «Εθνικός μας Γιακουμής» Κώστας Δετώρος.

 

Όλα αυτά μαζί με την ακριβή σκηνοθεσία του Άγγελου Τριανταφύλλου, τα πολυμήχανα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα αδύνατον-να-τα-συλλάβεις ρούχα της Ιωάννας Τσάμη, το σινεμασκόπ πάθος του Νίκου Σούλη, τις ιπτάμενες χορογραφίες του Πάνου Χαλκιά, τον κυκλωτικό ήχο του Γιάννη Πετρόλια, τα μητροπολιτικά φώτα του Παναγιώτη Τσεβρένη, τα μονόλεπτα βιντεοέπη του Δημήτρη Μακρή, την εμπνευστική εποπτεία της Ιωάννας Μπιτούνη και το υπερρεαλιστικό artwork της Μυρτώς Δεληβοριά.

Στην ενότητα των καλεσμένων της εβδομάδας έκανε ποδαρικό ο «frattelo» Κωστής Μαραβέγιας και απογείωσε την βραδιά με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, με εκπλήξεις-ντουέτο μαζί με τον Φοίβο, με καλή διάθεση, χιούμορ και κέφι που ξεχείλιζε. Η παρουσία του έκανε την γιορτή της πρεμιέρας ακόμα πιο μεγάλη και έδωσε το στίγμα για ό,τι θα ακολουθήσει.

 

Το καλοκαίρι της πιο όμορφης Ταράτσας του Φοίβου μόλις ξεκίνησε! Για 14 ακόμα Πέμπτες, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, τα βήματά μας θα καταλήγουν στο Άλσος. Με νέους guests κάθε φορά, με ανοιχτή καρδιά και διάθεση να μοιραστούμε και να κερδίσουμε πίσω όσα μας έλειψαν. Δίνουμε ραντεβού για τις 17 Ιουνίου και την δεύτερη παράσταση με καλεσμένη τη μοναδική Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Σας περιμένουμε όλους!

Με ασφάλεια, αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα ξαναβρισκόμαστε, αδέρφια. Και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τους αιώνες.

Παραγωγή του ονειρικού γραφείου PROSPERO με φωτισμένο επιχειρείν των Μαροσούλη-Κοταρίδη.

Photo Credits: Δημήτρης Μακρής

Κάθε Πέμπτη, στο «Άλσος»

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

17/6

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

24/6

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ
  • ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

1/7

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

8/7

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

15/7

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
  • ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

22/7

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ

29/7

  • ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
  • ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ
BREAKING MUSIC