Οι συναυλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Ηρώδειο, Κήπος Μεγάρου Μουσικής και το ανοιχτό αμφιθέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, υποδέχονται σήμερα τους μουσικόφιλους

BREAKING
 

Ηρώδειο, Κήπος Μεγάρου Μουσικής και το ανοιχτό αμφιθέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, υποδέχονται σήμερα τους μουσικόφιλους

Τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης της εμφάνισης στο Ηρώδειο για την Πα­γκόσμια Ημέρα της Μουσικής, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει δύο αριστουργήματα του ρομαντικού ρεπερτορίου: το δημοφιλές Ειδύλλιο του Ζήγκφρηντ, που ο Βάγκνερ αφιέρωσε στον τελευταίο μεγάλο έρωτά του, την Κόζιμα φον Μπύλοου, για τη γέννηση του γιου τους, Ζήγκφρηντ·  και  τη Δεύτερη Συμφωνία, που ο Σούμαν συνέθεσε ενώ είχε ήδη εμφανίσει συμπτώματα παράνοιας.

Στο πόντιουμ ο Γιώργος Πέτρου, από τους κορυφαίους Έλληνες μαέστρους, με λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία, και μουσικός διευ­θυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με κράτηση θέσης

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, σε δύο διαφορετικές σκηνές θα απολαύσουμε τρεις εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι Athens Classical Players, οι σολίστ εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που είναι η resident orchestra του Μεγάρου, το ελληνικό σχήμα Εncardia και το γυναικείο φωνητικό σύνολο chόres της Μαρίνας Σάττι (μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας και link επιβεβαίωσης 2 ώρες πριν). Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου γιορτάζει με μια συναυλία με τους Νίκο Ζιώγαλα, Μάνο Πυροβολάκη και τη συμμετοχή του Οδυσσέα Τσάκαλου.

Είσοδος ελεύθερη με προσέλευση μισή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

 

 

BREAKING MUSIC