«...Από κάπου μακριά ακούγεται ένα ηλεκτρισμένο κλαρινέτο να αλυχτάει»

Τι συμβαίνει στο Παλέρμο όταν πέφτει η νύχτα και όταν ξημερώνει; Οι Ρεβάνς δίνουν την απάντηση στο loaded.gr

BREAKING
 

Τι συμβαίνει στο Παλέρμο όταν πέφτει η νύχτα και όταν ξημερώνει; Οι Ρεβάνς δίνουν την απάντηση στο loaded.gr

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο.

Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί. Ο ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια διακριτικά. Είναι ο μόνος που γνωρίζει πλέον την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου.

Ξημερώνει στο Παλέρμο.

Αναλαμβάνει δράση η λαϊκή συνέλευση. Εικασίες, φωνές, αλληλοκατηγορίες, όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Ο δολοφόνος παραμένει ήρεμος, πίνει το τσάι του και συνεχίζει το έργο του. Πριν πέσει ξανά η νύχτα, άλλο ένα αθώο θύμα οδηγείται στην κρεμάλα.

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο.

Ο δολοφόνος ανοίγει τα μάτια του για να επιλέξει το επόμενό του θύμα. Παραδόξως, αντιλαμβάνεται ότι τα μάτια όλων των πολιτών παραμένουν ανοιχτά και στυλωμένα επάνω του. Κρατώντας την ψυχραιμία του υποδεικνύει το πιο απροστάτευτο μέλος. Οι υπόλοιποι πια μπορούν ήσυχοι να κλείσουν τα μάτια τους. Η βραδινή ησυχία επιβάλλει τον τόπο και τον χρόνο, ενώ από κάπου μακριά ακούγεται ένα ηλεκτρισμένο κλαρινέτο να αλυχτάει.

Ξημερώνει στο Παλέρμο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η τσαγιέρα ακουμπάει στο τραπέζι, οι κούπες γεμίζουν.

Το “Τσάι στο Παλέρμο” είναι μία δισκογραφική δουλειά η οποία δουλεύτηκε στο στούντιο σχεδόν δύο χρόνια. Τα τραγούδια επιλέχτηκαν με κοπιαστική μελέτη, καθώς η τραγουδοποιία δεν σταματάει την περίοδο των ηχογραφήσεων. Με αυτόν το δίσκο, παρουσιάζουμε το ιδιαίτερο στιχουργικό και μουσικό μας όραμα, όπου οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις και οι ταξιδιωτικές αφηγήσεις συναντάνε τους ήχους του κλαρινέτου και της ηλεκτρικής ατμόσφαιρας.

Ιδιαίτερο σημείο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρου Γραμμένου και Αλέξανδρου Κτιστάκη. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους μουσικούς που έπαιξαν, τον συμπαραγωγό μας Άρη Αλβανό και τον Βασίλη Φλώρο (Aganda Music Production) που επιμελήθηκε την κυκλοφορία του δίσκου.

Καλή αντάμωση στο δρόμο για τη Ρεβάνς.

Αστέρης-Χρήστος

Οι Ρεβάνς μαζί με τους Αλκμάν την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα εμφανιστούν στο μικρό θεατράκι της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης στο Χαϊδάρι

BREAKING MUSIC