Πήγαμε - Είδαμε: Τον Φοίβο Δεληβοριά solo στο θέατρο Άλσος

 
REVIEWS

Οι συναυλίες του Φοίβου έχουν μια ζεστασιά, σαν να ακούς έναν αγαπημένο φίλο σου να σου διηγείται ιστορίες

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Τετάρτη βράδυ στο Άλσος. Παρότι το ραντεβού έχει καθιερωθεί τις Πέμπτες, ο Φοίβος Δεληβοριάς μία μέρα πριν την Ταράτσα έδωσε την δική του συναυλία.

Ενάμισης χρόνος είχε περάσει από τις τελευταίες προσωπικές εμφανίσεις του (Κύτταρο) και μας είχε λείψει να τον δούμε σε μία συναυλία solo.

Το Άλσος είχε γεμίσει από νωρίς και στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια δόση γιορτής όπως άλλωστε και σε όλα τα live του Φοίβου Δεληβοριά.

Στις 9 ακριβώς βγήκε στη σκηνή με την μπάντα του: τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα, τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, τον Κώστα Παντέλη στην κιθάρα και τον Yoel Soto στο μπάσο. Παρέα τους και η επί πέντε χρόνια συνεργάτιδά του Νεφέλη Φασούλη.

Σχεδόν τρεις ώρες έμεινε, παίζοντας τα αγαπημένα μας τραγούδια μαζί με καινούργια από τον δίσκο που έρχεται – δεν ακούστηκε ανάσα όταν ερμήνευσε το συγκλονιστικό τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ επίσης σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ερμήνευσε το τραγούδι «Του Μικρού Βοριά», για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ζακ Κωστόπουλο και τον Παύλο Φύσσα.

Η συναυλία διανθίστηκε από τα τραγούδια του πρώτου δίσκου της Νεφέλης Φασούλη γραμμένα από τον ίδιο, όπως επίσης με Μάλαμα, Περίδη (δάσκαλος του Φοίβου στην κιθάρα) με Γιοκαρίνη και με Σιδηρόπουλο.

Ταυτόχρονα σε video wall πίσω από τον Φοίβο και το συγκρότημά του, προβάλλονταν σκηνές από ταινίες, αποσπάσματα από video clip (την ώρα που ερμήνευε τον Καθρέφτη θυμηθήκαμε το video clip από την Μπόσα Νόβα του Ησαΐα), αλλά και εικόνες από μια Αθήνα του παρελθόντος.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έκανε αστεία, έθετε μοναδικά ερωτήματα στο κοινό το οποίο φάνηκε να απολαμβάνει κάθε λεπτό της βραδιάς.

Στο τέλος της συναυλίας μας περίμεναν δύο ακόμα εκπλήξεις: Το «Κάθε Σεπτέμβρη» ενορχηστρωμένο σε ρυθμό ρούμπας και την «Μπαλάντα» ένα νέο τραγούδι που θα κλείνει τον επερχόμενο δίσκο του.

Οι συναυλίες του Φοίβου έχουν μια ζεστασιά, σαν να ακούς έναν αγαπημένο φίλο σου να σου διηγείται ιστορίες και έτσι ακριβώς ήταν το βράδυ της Τετάρτης στο Άλσος. Και φεύγοντας να σκέφτεσαι και να τραγουδάς « H ζωή μόνο έτσι είναι ωραία».

Photo credit : Δημήτρης Μακρής

REVIEWS