Πέθανε ο ντράμερ Taylor Hawkins

Βαθύ πένθος για τους Foo Fighters

BREAKING
 

Βαθύ πένθος για τους Foo Fighters

Σε ηλικία μόλις 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο skinsman των Foo Fighters, Taylor Hawkins, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα.

«Η οικογένεια των Foo Fighters είναι συγκλονισμένη από την τραγική και αδόκητη απώλεια του αγαπημένου μας Taylor Hawkins. Το μουσικό πνεύμα του και "κολλητικό" γέλιο του θα ζουν μαζί μας για πάντα», ανέφερε το συγκρότημα, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του ντράμερ.

Ο Hawkins γεννήθηκε στο Φορτ Γουορθ του Τέξας, ωστόσο η οικογένειά του μετακόμισε όταν ήταν πολύ μικρό στην Λαγκούνα Μπιτς της Καλιφόρνια. Η καριέρα του «πήρε τα πάνω της» όταν ήταν ο ντράμερ της Alanis Morissette στην περιοδεία του «Jagged Little Pill».

To 1997, και αφότου το συγκρότημα «τα έσπασε» με τον William Goldsmith στις ηχογραφήσεις του «The Colour and the Shape», ο Dave Grohl κάλεσε τον Hawkins να καλύψει τη θέση του ντράμερ, αρχικά για τις περιοδείες και στη συνέχεια και στο στούντιο, ενώ κάποιος φορές τραγουδούσε κιόλας.

Ο ίδιος ο Grohl έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του Hawkins στα ντραμς, αλλά και για το εξαιρετικό δέσιμο που οι δυο τους είχαν πριν γίνει μέλος του συγκροτήματος -που το έχει περιγράψει ως «εν μέρει Beavis & Butthead και εν μέρει Dumb and Dumber».

Εκτός από τους Foo Fighters, ο Hawkins έχει συνεργαστει και με πολλούς άλλους μουσικούς ιδίως μέσω του σχήματος των Taylor Hawkins and the Coattail Riders, από το οποίο έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, τα μέλη των Queen Brian May και Roger Taylor, ο Elliot Easton των Cars, ο Perry Farrell των Jane's Addiction αλλά και ο ίδιος ο Grohl.

Photo: Flickr

BREAKING MUSIC