«Η τέχνη είναι δαιμόνιο μες τον άνθρωπο»

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Τσιριγώτης σε πρώτο ενικό

BREAKING
 

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Τσιριγώτης σε πρώτο ενικό

Ο Γιώργος Τσιριγώτης, σπούδασε μουσική και φωνητική στις ΗΠΑ δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους, διεθνείς μουσικούς και κλασικές ορχήστρες (Zoila Munoz, Michael Goodwin, Marla Volovna), τραγουδώντας όπερες και άριες, κυρίως του ιταλικού ρεπερτορίου. Ταυτόχρονα, συμμετείχε σε μικρότερα μουσικά σχήματα, παίζοντας παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας και της Μεσογείου.

Αναφορές στη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τον απόηχο της Πολίτικης μουσικής, έχει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Άιντες», σε στίχους του Πρόδρομου Κοσμίδη.

«Η τέχνη είναι δαιμόνιο μες τον άνθρωπο που προκαλεί πολλές αναταράξεις και εσωτερικές θύελλες. Είναι δώρο μα και σταυρός. Έτσι λοιπόν είναι πολύ δύσκολο για εμάς τους καλλιτέχνες να βρίσκουμε όλο και πιο συχνά και να παραμένουμε όλο και περισσότερο σε εκείνο το κομμάτι μέσα μας όπου τέτοια φαινόμενα μας βρίσκουν προστατευμένους. Ένα μέρος αυτής της διαδικασίας το γνωρίζουμε ως ωρίμανση. Για μένα λοιπόν αυτή είναι η στιγμή όπου και προσωπικά και το υλικό αλλά και η εκφορά της τέχνης, έχει επιτέλους πάρει μια όμορφη σφαιρική μορφή.

Άιντες λοιπόν το νέο μας τραγούδι, μια ανατολίτικη μελωδία όπου στις ζωντανές μας εμφανίσεις μεταμορφώνεται σε διονυσιακό εορτασμό! Φεύγει ο χρόνος μέρα νύχτα Άιντες, κοίτα μόνο ψηλά, λέει ο στίχος, σταθερά με τον Πρόδρομο Κοσμίδη που επιμένει να γράφει για αυτή την εν δυνάμει δυνατότητα του ανθρώπου να μεταμορφώνεται αρκεί να θυμάται να κοιτάει ψηλά!

Μια πολύ ευτυχής συνεργασία γίνεται αυτή την στιγμή με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ! Ο δίσκος μας "Μεταμόρφωση", ενορχηστρώθηκε με συμφωνικό ήχο και ηχογραφείται αυτές τις μέρες. Υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον και για ζωντανές εμφανίσεις με την ορχήστρα, είμαστε αμφότεροι πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και θα θέλαμε να συνεχίσουμε.

Επίσης, οι νέες μας ζωντανές εμφανίσεις με τίτλο "Ένας παλιάτσος τραγουδά" που παρουσιάσαμε δύο Σάββατα του Μαρτίου στο Πολις in art στο Ν. Ηράκλειο, είχαν πολύ θερμή αποδοχή και εκεί κατάλαβα πως το υλικό και η εκφορά έχουν ωριμάσει. Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι για μεγάλους, η ιστορία ενός παλιάτσου που τραγουδά στο κάστρο ενός δυνάστη βασιλιά. Με τη βοήθεια της τέχνης αλλάζει η ζωή στο κάστρο, αλλά ο ίδιος καταλήγει ερημίτης γιατί χωρίς προσωπική εργασία δεν υπάρχει πραγματική αλλαγή.

Το παραμύθι έχει γράψει ο Πρόδρομος Κοσμίδης και μαζί με τον ηθοποιό είμαστε επτά άτομα επί σκηνής. Οι μουσικοί είναι ξεχωριστοί σολίστες που μαζί φτιάχνουν μια πολύ δυνατή ομάδα! Τον Μάιο θα συνεχίσουμε στον ίδιο χώρο για ακόμη δύο παραστάσεις».

BREAKING MUSIC