«Το σημαντικότερο είναι που όλοι έχουμε κρυφά συνωμοτήσει σε ένα ελεύθερο αύριο»

Οι Magic de Spell , τα Γυμνά Καλώδια και ο ο Μίμης Καλαντζής, γράφουν στο loaded με αφορμή το live τους στο Κύτταρο

BREAKING
 

Οι Magic de Spell , τα Γυμνά Καλώδια και ο ο Μίμης Καλαντζής, γράφουν στο loaded με αφορμή το live τους στο Κύτταρο

Στις 13 Μαΐου, οι Magic de Spell, ο Μίμης Καλαντζής και τα Γυμνά Καλώδια, θα δώσουν άλλη μία συναυλία στο Κύτταρο επαναλαμβάνοντας το live του περασμένου Οκτωβρίου, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

«Η επανάληψη της φθινοπωρινής συναυλίας πέρασε κυριολεκτικά από χίλια κύματα και αντικατοπτρίζει γλαφυρά την παράνοια του φετινού συναυλιακού (και όχι μόνο) χειμώνα, που ολοκληρώνεται πανηγυρικά σε μια συναυλία γιορτή Παρασκευή και 13 Μαΐου».

Και όπως σημειώνουν οι ιδιοι στο loaded.gr, «οι προλήψεις των mainstream, δεν ισχύουν για μας».

MAGIC DE SPELL

Αυτό το live για μας, είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ιστορία του συναυλιακού χειμώνα που πέρασε. Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Τον Οκτώβρη παίξαμε στο “Κύτταρο” με το ίδιο line up. Η συναυλιακή σύμπραξη των τριών μας, θεωρήθηκε πολύ επιτυχημένη. Τόσο λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου (σταματήσαμε στο ανώτατο επιτρεπτό όριο εισιτηρίων λόγω μέτρων covid), όσο και επειδή, εμείς και το κοινό περάσαμε σούπερ. Δώσαμε λοιπόν την υπόσχεση στους φίλους μας και στους εαυτούς μας, να το επαναλάβουμε σύντομα. Ανακοινώθηκε αμέσως η επόμενη ημερομηνία για το Δεκέμβρη. Όμως …μαντέψτε! Ένα μέλος της μπάντας μας ασθένησε από κορωνοϊό. Έτσι, βρεθήκαμε μπροστά στην πρώτη ακύρωση. Το μεταφέραμε για Γενάρη αλλά... τα μέτρα για την εστίαση και την κατατρεγμένη μουσική μας πρόλαβαν!

Σκεφτήκαμε τον Φεβρουάριο. Σκοντάψαμε σε προγραμματισμένη εγχείρηση ενός από τους μουσικούς. Μονόδρομος πια ο Μάρτιος. Αλλά και τότε, ένα ατύχημα, ένα σπάσιμο χεριού, μας προσγείωσε ανώμαλα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε στο τώρα. Και είπαμε να διαλέξουμε μια, αποδεδειγμένα τυχερή ημερομηνία για το ελληνικό ροκ. Παρασκευή και 13 !!! Χα χα!

Βλέπετε, οι προλήψεις των mainstream, δεν ισχύουν για μας! Και να το συνδυάσουμε ταυτόχρονα με ένα πάρτι - έξοδο από αυτό το χειμώνα. Περιμέναμε πώς και πώς ένα live - γιορτή ελευθερίας για όλους, μια και οι περιορισμοί με τα πιστοποιητικά δεν ισχύουν τώρα. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε στη σκηνή με τα “Γυμνά Καλώδια” και το Μίμη Καλαντζή. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε με τους φίλους μας, τη μεγάλη οικογένεια της ελληνικής ροκ σκηνής και να ξορκίσουμε το κακό!

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

Δύο χρόνια και κάτι, κατηγορούμενοι για κάτι που δεν φταίμε, μπροστά στο απόσπασμα για κάτι που δεν κάναμε. Ενώ τόσο πολύ έχουμε παλέψει για να κάνουμε τις ζωές μας μια γιορτή. Γιορτή με μουσική, φίλους, αγάπη και αλληλεγγύη. Όμως, έρχεται η στιγμή που όλοι καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές εμείς είμαστε οι δικαστές και εμείς και οι κατηγορούμενοι. Και στεκόμαστε μπροστά σε έναν καθρέφτη και σκεφτόμαστε: «όχι, δεν θα υποκύψω, η ζωή είναι γιορτή».

Στις 13 του Μάη, στο Κύτταρο, πάμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καινούριο. Έναν κόσμο με μουσική, με μνήμες όμορφες. Έναν κόσμο που χωρά τους πάντες που θέλουν να αγαπούν και να αγαπιούνται. Πάμε με τους αγαπημένους μας φίλους, τους Magic de Spell και τον Δημήτρη Καλαντζή, να χτίσουμε για όλους μας, μια ζωή καινούρια.

Αλλά το σημαντικότερο δεν είναι μόνο η 13 του Μάη. Το σημαντικότερο είναι που όλοι έχουμε κρυφά συνωμοτήσει σε ένα ελεύθερο αύριο. Που έχουμε κοιταχτεί στα μάτια, χωρίς να πούμε λέξεις, και ξέρουμε ότι σε όλα στεκόμαστε μαζί. Το σημαντικότερο είναι που έχουμε όλοι στην ψυχή μας μία μελωδία, στο μυαλό μας ένα τραγούδι, που κανείς δεν το ξέρει, αλλά όλους μας οδηγεί.

Και το βράδυ, μετά την συναυλία, την ώρα που θα πέσουμε για ύπνο, το μόνο σίγουρο είναι ένα: θα έχουμε όλοι ένα όμορφο τραγούδι στα αυτιά μας για να μας νανουρίσει. Θα έχουμε όλοι έναν όμορφο στίχο στο μυαλό μας, που θα μας ηρεμεί.

Ραντεβού στο Κύτταρο, αδέρφια. Στις 13 του Μάη.

ΜΙΜΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (Ex Τσοπάνα Rave - Νυν “ΕΓΩ” The Band)

«Ο Οδυσσέας μετά τον Τρωικό πόλεμο γύριζε στην Ιθάκη αλλά οι θεοί επειδή είχαν θυμώσει μαζί του τον έστειλαν βόρεια στη χώρα των Κικόνων. Ο Οδυσσέας έκλεψε από τους Κίκονες φαί. Οι Κίκονες επιτέθηκαν. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του μπήκαν στα καράβια τους και πήγαν μέχρι τη χώρα των Λωτοφάγων. Σε δύο από τους συντρόφους του οι Λωτοφάγοι έδωσαν  μαγεμένους λωτούς και αμέσως ξέχασαν τα πάντα. Ο Οδυσσέας τους πήρε με το ζόρι και πήγαν στην χώρα των Κυκλώπων. Εκεί συνάντησαν τον Κύκλωπα Πολύφημο που τους έτρωγε έναν έναν. Ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο και αυτός κοιμήθηκε. Τότε ο Οδυσσέας τον τύφλωσε. Ο Οδυσσέας του είπε ότι τον λένε «Κανέναν», έτσι όταν ήρθαν οι υπόλοιποι Κύκλωπες για να τον βοηθήσουν εκείνος είπε ότι τον τύφλωσε ο Κανένας…..»

Επειδή δεν ήξερα τι να γράψω, είπα να κλέψω το πρώτο κείμενο που θα δω μπροστά μου. Αυτό έτυχε και ήταν μια περίληψη της Οδύσσειας από την μικρή Ηλιάνα.

Αν το καλοσκεφτείς, αυτο το live πέρασε από 1000 κύματα…

Μετά το sold out του Νοεμβρίου (τη νίκη στον Τρωικό πόλεμο) πέσαμε πάνω στο lockdown  (Κύκλωπες) μετά το ξεχάσαμε (Λωτοφάγοι) μετά αρρωστήσαμε (Καλυψώ) μετά είπαμε να μη το κάνουμε (Σειρήνες) σπάσαμε κι ένα χέρι έτσι για τη φάση (Σκυλα και Χάρυβδη) και έτσι με τα πολλά καταλήξαμε στην Ιθάκη (Κύταρρο)…

Παρασκευή και 13 λοιπόν και ο Θεός βοηθός...

Λεπτομέρειες για το live ΕΔΩ

BREAKING MUSIC