Πέθανε ο Andy Fletcher των Depeche Mode

Νεκρός σε ηλικία 61 ετών.

BREAKING
 

Νεκρός σε ηλικία 61 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο Andy Fletcher, κιμπορντίστας και «γενικών καθηκόντων» των Βρετανών Depeche Mode. Ήταν από το ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα αναφέρει ότι «είμαστε σοκαρισμένοι και πλημμυρισμένοι με θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του φίλου μας, συγγενή μας και μέλους του συγκροτήματός μας, Andy Fletcher. O Fletch είχε χρυσή καρδιά και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωηρή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια παγωμένη μπύρα. Η καρδιά μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους έχετε κατά νου και να σεβαστείτε τις δύσκολες στιγμές τους».

 

 

O Andy Fletcher ήταν πάντα το λιγότερο εμφανές μουσικά μέλος των Depeche Mode, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «ο Martin (Gore) είναι ο συνθέτης, ο Alan (Wilder) είναι ο καλός μουσικός, ο Dave (Gahan) είναι ο τραγουδιστής και εγώ χαζολογάω».

Ωστόσο, ο Fletcher είχε αναλάβει το ρόλο του μάνατζερ του συγκροτήματος και ασχολούταν με το επιχειρηματικό και νομικό κομμάτι της δουλειάς των Depeche Mode.

Aπό την αρχή του συγκροτήματος (με τον Vince Clarke) στο στούντιο και στα live έπαιζε bass synth, synthesizer και samples. Επίσης, το συγκρότημα έχει δηλώσει ότι ο Fletcher είχε τη «χρυσή ψήφο», όταν οι Gore και Gahan διαφωνούσαν σε κάτι και ήταν αυτός που κράτησε το συγκρότημα κατά τη σύγκρουση Gahan και Gore μετά την κυκλοφορία του «Exciter» και την περιοδεία για τον δίσκο.

Παράλληλα, ο Fletcher ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία Toast Hawaii, η οποία είναι θυγατρική της Mute Records, ενώ έχει κάνει και εμφανίσεις ως DJ, αρχικά ως support στους CLIEИT και στη συνέχεια σε μικρά tour μόνος του.

Photo: Flickr

BREAKING MUSIC