Η Diana Krall στο Ηρώδειο

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας

BREAKING
 

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Χωρίς την παρουσία της Diana Krall η οποία βρίσκεται σε περιοδεία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, η συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη συναυλία της στο Ηρώδειο στις 30 Ιουνίου.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Diana Krall θα έρθει στην Ελλάδα (το 2013 ήταν η δεύτερή της εμφάνιση), ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους σκοπούς της Aurora.

Το σωματείο Aurora ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη κατά της λευχαιμίας μέσω της προσφοράς βοήθειας στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, αλλά και στην στήριξη της έρευνας για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών.

Η Diana Krall είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα καθώς έχασε τη μητέρα της από πολλαπλό μυέλωμα.

Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκε με θέρμη, θέλοντας να συνεισφέρει με τη σημαντική καλλιτεχνική της υπόσταση στους σκοπούς και το έργο του σωματείου.

Η ίδια σε video που προβλήθηκε δεν έκρυψε τη χαρά της που επιστρέφει μετά από χρόνια στην Ελλάδα, εξέφρασε το θαυμασμό της για τους Έλληνες και τη φιλοξενία, ενώ χαρακτήρισε το Ηρώδειο «μαγικό μέρος» σημειώνοντας ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλειο για τη μουσική της».

Σωματείο Aurora

Η Aurora ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη κατά της λευχαιμίας μέσω της προσφοράς βοήθειας στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, αλλά και στην στήριξη της έρευνας για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών.

Όλες οι ενέργειές της Aurora βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες:

  1. Στέγαση: Προσφορά διαμονής αλλά και μίας σειράς υπηρεσιών, σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς, των οποίων η κύρια κατοικία είναι εκτός Αθηνών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα τόσο τους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.
  2. Ψυχολογική υποστήριξη: Διαρκή ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους, έμπειρους επαγγελματίες στη διαχείριση των ψυχικών και σωματικών επιπτώσεων που βιώνουν τα άτομα που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή νόσο.
  3. Χρηματοδότηση νοσοκομειακών μονάδων: Υποστήριξη τόσο στους ασθενείς, όσο και στο ιατρικό προσωπικό, ενισχύοντας την απόκτηση προηγμένου εξοπλισμού και νέων θεραπευτικών μεθόδων σε κορυφαία νοσοκομεία. Η δωρεά εξειδικευμένου εξοπλισμού από την Aurora, επέτρεψε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, να λάβει πιστοποίηση για την πρωτοποριακή θεραπεία με κύτταρα CAR-T, μια μορφή ανοσοθεραπείας που στοχεύει συγκεκριμένα στην επίθεση των καρκινικών κύτταρων.
  4. Χρηματοδότηση της έρευνας: χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνητικών έργων και παροχή επιχορηγήσεων έρευνας, με στόχο να επιταχυνθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης θεραπείας για τη λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλες κακοήθεις ασθένειες του αίματος. Το 2020, η Aurora έδωσε την πρώτη της ερευνητική επιχορήγηση για ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα στον Ευαγγελισμό.
BREAKING MUSIC