Άξιζαν οι KALEO στην Τεχνόπολη

 
REVIEWS

Λίγο φολκλορική η μπάντα αλλά δεν πειράζει, βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο.

 

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Η αλήθεια είναι πως τους περίμενα χειρότερους χθες βράδυ τους KALEO στην Τεχνόπολη. Αλλά διαψεύστηκα πλήρως μια και το live ήταν πολύ καλό. Και το συγκρότημα από την Ισλανδία ενθουσίασε το κοινό του. Ενα κοινό 2 χιλιάδων περίπου που, όπως έδειξε, δεν ήταν εκεί μόνο για το «Way Down We Go» ή το «No Good», αλλά και για τα υπόλοιπα τραγούδια του συγκροτήματος. Αντε, ίσως να ήταν εκεί και για τον Jökull Júlíusson, τον τραγουδιστή και κιθαρίστα τους.

Blues rock αμερικάνικο ο ήχος τους, εύκολα άνοιγες την πόρτα ενός σαλούν κι έμπαινες μέσα. Φυσαρμόνικα και κρουστά, δύο κορίτσια για τα «μαύρα» φωνητικά αλλά και για την ατραξιόν του γκρουπ μια και πολλές φορές έρχονταν μπροστά στη σκηνή για να παροτρύνουν τον κόσμο να... ξεσηκωθεί περισσότερο. Το φολκλόρ του πράγματος που σας λέω στην αρχή, η απαραίτητη τουριστική πινελιά που δεν είναι αρνητική κατ' ανάγκην.

Το κοινό με πολλά κορίτσια και πολλά κινητά τηλέφωνα. Βγήκε ο τραγουδιστής στη σκηνή στην αρχή, ανέβηκαν αυτόματα δεκάδες-εκατοντάδες κινητά. Το θέαμα ήταν αστείο. Πέντε κορίτσια σε μία παρέα, πέντε κινητά υψωμένα ταυτόχρονα. Θα μπορούσε να τραβάει η μία και να στείλει και στις υπόλοιπες το βίντεο, θα ήταν πιο πρακτικό και θα ζούσαν και περισσότερο τη συναυλία.

Τέρμα τα αρνητικά όμως, το live ήταν τίμιο και άξιζε. Και όσοι ήταν εκεί το ευχαριστήθηκαν φουλ. Μία ώρα κι ένα τέταρτο. 

 

 

REVIEWS