Όλες οι μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τα φετινά Χριστούγεννα

Θα είναι περισσότερες από 30 και θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης

BREAKING
 

Θα είναι περισσότερες από 30 και θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης

Πολλοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στις φετινές μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την εορταστική περίοδο.

Σύνταγμα, Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Αγγλικανική Εκκλησία και Βαρβάκειος, είναι ορισμένες από τις τοποθεσίες που θα «πλημμυρίσουν» από μουσική.

Η αρχή θα γίνει το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου, με τη φωταγώγηση του δέντρου στο Σύνταγμα. Το λαμπερό αστέρι της pop σκηνής, Τάμτα, θα συμπράξει με την Athens Big Band

Τη βραδιά θα ανοίξουν δυναμικά ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του.

Χριστούγεννα… σημαίνει μουσική

Γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι… γιορτές!

Κεντρική θέση στα μουσικά events των φετινών Χριστουγέννων, έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, όπου από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις.

Καθεμία από αυτές τις μέρες θα ξεκινά στις 11 το πρωί με ορχηστρικά σύνολα, θα ακολουθούν στις 14.00 κάποιες φρέσκιες μουσικές προτάσεις από ανερχόμενα σχήματα, ενώ στις 18.00 πάνω στη σκηνή θα ανεβαίνουν εκείνη την εβδομάδα, μερικοί από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ανάμεσά τους ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής, οι Stavento και η Ήβη Αδάμου, οι 1550 και ο Δημήτρης Σταρόβας, οι ENORASIS κ.ά., που υπόσχονται να απογειώσουν τη γιορτινή μας διάθεση.

Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων έχει το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Από τις 16 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου ανεβαίνει «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική και την ξεκαρδιστική της υπόθεση, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη “χρυσή” εποχή της jazz, με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη γιορτινή συναυλία “The Twelve Days of Christmas” με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Στις 29 Δεκεμβρίου, σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, τη στοά Moxy, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτυ με πολλή μουσική και χορό, με τραγούδια που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6.

Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει στο κέντρο και τις γειτονιές

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα θα συμμετέχει ενεργά και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης παρουσιάζοντας μια σειρά ξεχωριστών δράσεων, αυτά τα Χριστούγεννα. Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου η πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια που θα μεταδίδει ο σταθμός.

Στις 18 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ο 9,84 μεταδίδει ζωντανά το έργο «Σκρουτζ» από την Ορχήστρα Κυψέλη και την El Sistema Greece Youth Choir που ενώνουν τις δυνάμεις τους, ζωντανεύοντας με νεανικές φωνές τα διάσημα χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Τσαρλς Ντίκενς.

Στις 21 και 28 Δεκεμβρίου, το βαν του σταθμού κάνει στάση σε 2 γειτονιές-έκπληξη για να μεταδώσει on-air δύο μίνι συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών. Σε αυτές θα συμμετέχουν ο Μανώλης Φάμελλος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Στάθης Δρογώσης και πολλοί άλλοι ενώ, τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δίνει μικρόφωνο στις Αθηναίες και τους Αθηναίους για ευχές, αφιερώσεις… και όχι μόνο!

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αγγλικανική εκκλησία

Στις 21 Δεκεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper 96.6, έναν μαραθώνιο live. Σε αυτόν θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες οι οποίοι, διαδοχικά, αυτήν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της εκκλησίας του Αγίου Παύλου, θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. 

Υποδεχόμαστε το 2023 από το Σύνταγμα

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος! Αποχαιρετούμε το 2022 και υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, πυροτεχνήματα, λάμψη και αισιοδοξία. Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές!

Ξέφρενο New Year’s Eve πάρτυ στη Βαρβάκειο

Μετά την αλλαγή του χρόνου, κατηφορίζουμε στη Βαρβάκειο, την πιο εμβληματική αγορά της πόλης για να υποδεχθούμε τις πρώτες ώρες του 2023 με ένα ξέφρενο πάρτι, στο οποίο θα συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους djs της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Πολύ σύντομα το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και στο: cultureisathens.gr 

 

 

BREAKING MUSIC