Ο Dean Daughtry, συνιδρυτής των Atlanta Rhythm Section, πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Η είδηση επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση στο Facebook στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος.

BREAKING
 

Η είδηση επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση στο Facebook στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος.

Του Ηλία Σελιμά

"Με λύπη μας ανακοινώνουμε τον θάνατο του μακροχρόνιου και αρχικού μέλους μας Dean 'OX' Daughtry", ανέφερε η ανάρτηση. "Για 49 χρόνια δεν έχασε ούτε μια συναυλία, μέχρι που η υγεία του τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν από μερικά χρόνια, κόβοντας τον στόχο των 50 χρόνων. Ήταν σαν μπουλντόγκ, αλλά οι φίλοι του τον γνώριζαν ως 'OX'". Οι καρδιές μας συμπονούν τη σύζυγό του Donna και την οικογένειά του. Θα μας λείψεις, παλιόφιλε".

Ο Daughtry γεννήθηκε στο Κίνστον της Αλαΐας στις 8 Σεπτεμβρίου 1946. "Άρχισα να παίρνω μαθήματα πιάνου όταν ήμουν 5 ετών και στη μητέρα μου άρεσαν τα gospel τραγούδια, οπότε έμαθα πράγματα όπως το 'What a Friend We Have in Jesus'", θυμήθηκε το 2020. Σε λίγο καιρό, έπαιζε σε τοπικά juke joints. Τελικά βρήκε μια σταθερή δουλειά ως πληκτράς των Candymen, ενός ποπ κουιντέτου που συχνά εμφανιζόταν ως μπάντα του Roy Orbison. Στη συνέχεια, πέρασε ένα σύντομο διάστημα από τους Classics IV, οι οποίοι έφτασαν στο Top 10 το 1965 με το "Spooky".

Το 1970, οι Atlanta Rhythm Section άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά με δύο άλλα πρώην μέλη των Candymen: Rodney Justo και Robert Nix, καθώς και τον James B. Cobb Jr. από τους Classics IV. Ο Barry Bailey και ο Paul Goddard, που είχαν επίσης υποστηρίξει τον Orbison, προσχώρησαν επίσης.

Το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Decca Records, κυκλοφορώντας το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ τους τον Ιανουάριο του 1972. Δεν τα πήγε καλά εμπορικά, όπως και τα επόμενα δύο άλμπουμ τους, οπότε το συγκρότημα εστίασε την προσοχή του στις εμφανίσεις, ανοίγοντας για καλλιτέχνες όπως οι Who και οι Rolling Stones, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, το πιο επιτυχημένο άλμπουμ τους έφτασε το 1976. Το A Rock and Roll Alternative περιελάμβανε το Νο. 7 hit "So Into You". Άλλη μια επιτυχία στο Νο. 7 ήρθε το 1978, το "Imaginary Lover". Ο Daughtry συμμετείχε και στα δύο τραγούδια, τα οποία αποτέλεσαν βασικό κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος και συνέχισαν να κερδίζουν airplay όλα αυτά τα χρόνια. "Αυτός είναι ο απώτερος στόχος για έναν μουσικό, έναν μουσικό που ηχογραφεί", δήλωσε ο Daughtry το 2020. "Είναι ωραίο συναίσθημα".

"Ενώ οι Atlanta Rhythm Section είναι γνωστό ότι είναι ένα συγκρότημα με επίκεντρο την κιθάρα, απλά ακούστε τις ηχογραφήσεις και θα συνειδητοποιήσετε τη συμβολή του Dean στο συγκρότημα", αναφέρει η νέα ανάρτηση στο Facebook. "Από την πρώτη συγχορδία του 'So Into You' και την εισαγωγή στο 'Imaginary Lover' ... άφησε το αποτύπωμά του στις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος".

Παρόλο που η σύνθεση των Atlanta Rhythm Section άλλαζε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ο Daughtry παρέμεινε το μοναδικό σταθερό μέλος του συγκροτήματος. (Αυτή τη στιγμή έχουν προγραμματίσει να δώσουν αρκετές συναυλίες σε όλες τις ΗΠΑ φέτος).

Το 2020, ο Daughtry ρωτήθηκε αν υπήρχε κάτι που θα ήθελε να είχε προλάβει να κάνει στην καριέρα του. "Να κάνω περιοδεία με τους Beatles!" αστειεύτηκε. "Αλλά ήμουν πραγματικά [τυχερός] που ξεκίνησα με τον Roy Orbison. Ήταν υπέροχα. Περάσαμε πολλές καλές στιγμές".

BREAKING MUSIC