Πέθανε ο ντράμερ των Three Dog Night, Floyd Sneed

Σε ηλικία 80 ετών

BREAKING
 

Σε ηλικία 80 ετών

Του Ηλία Σελιμά

Ο Floyd Sneed, ο ντράμερ πίσω από τα αξιοσημείωτα singles των Three Dog Night στα τέλη της δεκαετίας του '60 και του '70, συμπεριλαμβανομένων κλασικών ροκ αγαπημένων τραγουδιών όπως το "Joy to the World" και το "An Old Fashioned Love Song", πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Η είδηση του θανάτου του, στις 27 Ιανουαρίου 2023, αναρτήθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook στις 29 Ιανουαρίου, σημειώνοντας: "Ο Floyd έσπασε πολλά εμπόδια τόσο μουσικά όσο και πολιτιστικά". Δεν δόθηκε καμία αιτία θανάτου.

Στην ανάρτηση του συγκροτήματος, περιέγραψαν τον Sneed ως "έναν απολύτως υπέροχο άνθρωπο, ένα πλήρες πρωτότυπο και έναν γλυκύτατο άνθρωπο. Ήταν επίσης ένας εξαιρετικά μοναδικός ντράμερ που έφερε τόσα πολλά στον ήχο των Three Dog Night. Ο Floyd έσπασε πολλά εμπόδια τόσο μουσικά όσο και πολιτιστικά- επηρέασε επίσης αμέτρητους άλλους ντράμερ με την εκπληκτική τεχνική του. Θα λείψει πολύ σε όλους εμάς στο συγκρότημα και στους πολλούς μουσικούς, καλλιτέχνες και άλλους που ενέπνευσε σε όλη του τη ζωή".

Ο Chuck Negron (συνοδοιπόρος του στο συγκρότημα) απότισε φόρο τιμής στη σελίδα του στο Facebook: "Ένας υπέροχος άνθρωπος, φίλος και μουσικός συνάδελφος πέρασε στο επόμενο μέρος του ταξιδιού του. Ο Floyd Sneed ήταν ένας μοναδικός και δυνατός ντράμερ και κυρίως ένας ευγενικός και ιδιαίτερος άνθρωπος. Θα θυμάμαι πάντα τις φορές τις ώρες που περνούσαμε λέγοντας ιστορίες από τα νιάτα μας. Σ' αγαπώ Floyd και θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου".

Ο Sneed, που γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1942 στο Calgary του Καναδά, πήρε τα πρώτα του ντραμς σαν δώρο από τη μεγαλύτερη αδελφή του, η οποία ήταν παντρεμένη εκείνη την εποχή με τον Tommy Chong. Το 1968, δύο χρόνια αφότου ο Sneed μετακόμισε στο Λος Άντζελες, γνώρισε τους τραγουδιστές Danny Hutton, Chuck Negron και Cory Wells και μαζί με τον κιθαρίστα Ron Morgan, τον μπασίστα Joe Schermie και τον πληκτρά Jimmy Greenspoon, δημιούργησαν το συγκρότημα Three Dog Night. (Ο Morgan αντικαταστάθηκε από τον κιθαρίστα Michael Allsup πριν ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ).

Ξεκινώντας με τη διασκευή του 1969 στο "One" του Nilsson, και χάρη εν μέρει στην ευελιξία των τριών τραγουδιστών τους, οι Three Dog Night κέρδισαν έντεκα εκπληκτικά Top 10 singles μέχρι το 1973, συμπεριλαμβανομένων των #1s "Mama Told Me Not to Come", "Joy to the World" και "Black and White".

Όπως σημειώνει η επίσημη βιογραφία του, "το rhythm section των Three Dog Night έγινε εξίσου γνωστό για την κινητήρια δύναμή του και τον ρυθμό, όπως και τα φωνητικά του". Ο Sneed συνέχισε με το συγκρότημα μέχρι το 1974, επιστρέφοντας στη δεκαετία του '80, όταν το συγκρότημα επανενώθηκε.

 

BREAKING MUSIC