Είδαμε τον Robbie Williams live στο Άμστερνταμ

 
REVIEWS

…και κάναμε μαζί του το δικό μας ταξίδι ζωής!

Από τον Ανδρέα Αλυσανδράτο

Σάββατο βράδυ, σε μία περιέργως ζεστή νύχτα για μία πόλη με έντονο κρύο όπως το Άμστερνταμ, ένα ασφυκτικά γεμάτο Ziggo Dome περιμένει τον Robbie Williams να ανέβει στο stage – ένα πολυεπίπεδο stage που σε αυτό το στάδιο της αναμονής είναι καθολικά γεμάτο από την updated εκδοχή του κλασικού λογοτύπου RW. Τα φώτα σβήνουν, το λογότυπο φεύγει, η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή, δυνατοί dance / techno ήχοι γεμίζουν τα πάντα γύρω μας, ο Robbie εμφανίζεται δυναμικά μεν αλλά όχι με το attitude ενός απόμακρου megastar. Η αίσθηση που σου αποπνέει είναι πως πρόκειται για τον καλύτερό σου φίλο των τελευταίων 30 ετών, τον φίλο με τον οποίο ζήσατε μαζί όλες τις ακραίες καταστάσεις των 90s και των 00s και τώρα θα μοιραστείτε από κοινού τις αναμνήσεις σας.

Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της XXV Tour 2023 tour του Robbie σήμερα που θα δούμε και το καλοκαίρι στο Terra Vibe. Ένα storytelling του ιδίου, με τα μεγαλύτερά του τραγούδια, με το απίθανο χιούμορ κάποιου που τα είδε και τα έκανε όλα, με την εσωτερική ανάγκη να αναρωτηθεί δημοσίως αν ακόμα μπορεί να ακολουθήσει την φρενίτιδα των παλαιότερων ημερών. Είναι όλα στο μυαλό και στην ψυχή όμως, Robbie. Και η ψυχή του Robbie είναι στο κόκκινο, γεγονός που τον οδηγεί (και αυτός ακολούθως εμάς) στην απόλυτη μαζική συναυλιακή κορύφωση (διπλής ανάγνωσης). Μία κορύφωση τόσο μεγάλης έντασης που με την έξοδό μας από το στάδιο τραγουδάμε όλοι μαζί, και βιώνουμε προφανώς το μήνυμα, το classic «(I’ ve Ηad) The Time of Μy Life» που παίζει στα ηχεία στην original του version με το πέρας της συναυλίας.

Σε περισσότερο από δύο ώρες μάθαμε από τον ίδιο για τα πάντα. Τους Take That, την NME, το Face, τους Oasis, τις πολλαπλές απεξαρτήσεις του, τις κιθάρες στα solo κομμάτια του, τη ζωή του στην Αγγλία, την οικογένειά του σήμερα, τους Rage Against the Machine (!). Ένα live show που λειτουργεί άνετα και ως την καλύτερη, δημόσια, αυτοβιογραφία ενός από τους μεγαλύτερους star των πολλών τελευταίων ετών. Μία αυτοβιογραφία και μία συναυλία με έναν πρωταγωνιστή και χιλιάδες φίλους. Ανυπομονώ να ζήσω ξανά τα ίδια συναισθήματα όταν θα έρθει Ελλάδα στο Rockwave Festival 2023. Ξέρω πως πάλι θα συγκινηθώ.

 

REVIEWS