Ο Sly Stone ανακοινώνει τα απομνημονεύματά του, Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)

Νέο βιβλίο!

BREAKING
 

Νέο βιβλίο!

Του Ηλία Σελιμά

«Έπρεπε να βρεθώ σε μια νέα κατάσταση για να ξαναγίνω ο Sylvester Stewart και να αφηγηθώ την αληθινή ιστορία του Sly Stone. Ήταν μια τρελή διαδρομή και ελπίζω να την απολαύσουν και οι θαυμαστές μου».

Ο Sly Stone, ο άνθρωπος δηλαδή που είναι πίσω από τους Sly and the Family Stone, ανακοίνωσε τα απομνημονεύματά του. Το βιβλίο Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin) κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου μέσω του νέου εκδοτικού οίκου του Questlove στις ΗΠΑ και της White Rabbit Books στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το βιβλίο θα περιλαμβάνει πρόλογο από τον Questlove και γράφτηκε με τον Ben Greenman, ο οποίος έχει γράψει στο παρελθόν απομνημονεύματα με τον George Clinton και τον Brian Wilson.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κόσμος μου ζητούσε να πω την ιστορία μου, αλλά εγώ δεν ήμουν έτοιμος», ανέφερε ο Stone σε δήλωσή του. «Έπρεπε να βρεθώ σε μια νέα κατάσταση για να γίνω ξανά ο Sylvester Stewart για να πω την αληθινή ιστορία του Sly Stone. Ήταν μια τρελή βόλτα και ελπίζω να την απολαύσουν και οι θαυμαστές μου».

Οι Sly and the Family Stone είχαν πολλές επιτυχίες στα τέλη της δεκαετίας του '60, μεταξύ των οποίων τα "Dance to the Music", "Everyday People" και το τραγούδι πίσω από τον τίτλο του νέου βιβλίου, "Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)". Το 1971, το συγκρότημα κυκλοφόρησε αυτό που θεωρείται το αριστούργημά τους, το There's a Riot Goin' On. Ο ήχος τους ήταν ένα υβρίδιο funk, soul, ψυχεδελικού ροκ και ποπ.

Η είδηση του βιβλίου του μπορεί να εκπλήξει τους θαυμαστές του που περίμεναν δεκαετίες για αποκόμματα ειδήσεων σχετικά με την τοποθεσία και την ευημερία του Stone. Για χρόνια, αποσύρθηκε από τα δημόσια δρώμενα αφού φημολογούταν ότι έκανε χρήση ουσιών, μερικές φορές έφτανε αργοπορημένος ή δεν εμφανιζόταν σε συναυλίες. Έκανε μια καθυστερημένη είσοδο στην ομιλία του για την εισαγωγή του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993. Ακριβώς τη στιγμή που η Rose Stone είπε: "Ως συνήθως, είμαστε μόνο εμείς", ο Sly ανέβηκε στη σκηνή και έβγαλε έναν λόγο 15 δευτερολέπτων που κορυφώθηκε με το "θα σας δω σύντομα". Εμφανίστηκε για λίγο στα Grammy του 2006 με τους Aerosmith, φορώντας μια γιγαντιαία μοϊκάνα. Το 2010, οι Sly and the Family Stone επανασυνδέθηκαν στο Coachella για μια παράσταση με πολύωρη καθυστέρηση, όπου ο Stone διέκοψε τα τραγούδια για να μιλήσει για τα νομικά του προβλήματα. Αργότερα αναφέρθηκε ότι ζούσε σε ένα τροχόσπιτο.

Αφού το συγκρότημα εμφανίστηκε σε περίοπτη θέση στο Summer of Soul, ο Questlove αποκάλυψε ότι δούλευε πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ που θα επικεντρωνόταν αποκλειστικά στον Stone. Στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, ο Questlove δήλωσε: «Ο Sly ήταν μια ιδιοφυΐα από το Bay Area που μεταμόρφωσε εντελώς τη μουσική, και θα μπούμε βαθιά στην κατάσταση του μυαλού των ανθρώπων, όταν έχουν επιτυχία, γιατί μπαίνει ο πειρασμός να την καταστρέψουν. Θα έχει απήχηση σε όλους μας».

Ο εκδότης του White Rabbit, Lee Brackstone, δήλωσε: «Ερωτεύθηκα τον Sly Stone ως έφηβος και από τότε έχω εμμονή με τη μουσική του και τη μυστηριώδη ιστορία της ζωής του. Η έκδοση των απομνημονευμάτων του από την White Rabbit Books είναι η απόλυτη τιμή. Απλά δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο ή πιο συναρπαστικό από αυτό: μια πραγματική ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής της funk που έθεσε εκ νέου τον δείκτη στα τέλη της δεκαετίας του '60 και με αυτόν τον τρόπο πρόλαβε την επανάσταση του χιπ-χοπ που θα ακολουθούσε».

BREAKING MUSIC