Ο Neil Young λέει «περιοδεία τέλος» λόγω της αντιπαράθεσης με την Ticketmaster

Και δεν είναι ο μόνος!

BREAKING
 

Και δεν είναι ο μόνος!

Του Ηλία Σελιμά

Ο Neil Young είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που επικρίνουν δημοσίως την Ticketmaster για το μακροχρόνιο μονοπώλιο στις πωλήσεις εισιτηρίων συναυλιών. Σε μια ανάρτηση της 19ης Μαρτίου στην ιστοσελίδα του Neil Young Archives με τίτλο "Οι περιοδείες συναυλιών καταρρέουν", ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός κατήγγειλε τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων και τις χρεώσεις της εταιρείας, οι οποίες έφτασαν μέχρι και το 30% για ορισμένους καλλιτέχνες.

«Τελείωσε. Οι παλιές μέρες έχουν περάσει», έγραψε ο Young στην ανάρτηση, προσθέτοντας: «Λαμβάνω επιστολές που με κατηγορούν για εισιτήρια αξίας 3.000 δολαρίων για μια φιλανθρωπική εκδήλωση που κάνω. Αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν σε μένα ή στην εκδήλωση. Οι καλλιτέχνες πρέπει να ανησυχούν για τους εξαπατημένους fans που τους κατηγορούν για τις προσθήκες του Ticketmaster και τους μεταπωλητές εισιτηρίων. Οι περιοδείες συναυλιών δεν είναι πλέον διασκεδαστικές. Οι περιοδείες συναυλιών δεν είναι αυτό που ήταν».

Η ανάρτηση περιλαμβάνει επίσης ένα άρθρο της Ananya Bhattacharya που συζητά το πρόσφατο δίλημμα των Cure με την Ticketmaster - συγκεκριμένα, ότι οι οπαδοί τους επιβαρύνθηκαν με υψηλές χρεώσεις κατά τη διάρκεια της "Verified Fan" του συγκροτήματος για την επερχόμενη περιοδεία τους. «Είμαι τόσο αηδιασμένος όσο και εσείς όλοι από το σημερινό φιάσκο με τις "αμοιβές" της Ticketmaster», έγραψε ο Robert Smith στο Twitter για το θέμα στις 15 Μαρτίου. «Για να είμαστε πολύ σαφείς: Ο καλλιτέχνης δεν έχει κανένα τρόπο να τις περιορίσει. Έχω ρωτήσει πώς δικαιολογούνται. Αν λάβω κάτι ως απάντηση θα σας ενημερώσω όλους».

Την επόμενη ημέρα, ο Smith έγραψε στο Twitter ότι «μετά από περαιτέρω συζήτηση, η Ticketmaster συμφώνησε μαζί μας ότι πολλές από τις χρεώσεις που χρεώνονται είναι αδικαιολόγητα υψηλές και ως χειρονομία καλής θέλησης προσέφερε επιστροφή 10 δολαρίων ανά εισιτήριο σε όλους τους λογαριασμούς "Verified Fan" για συναλλαγές με τη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ("LTP")». Έγραψε επίσης ότι η Ticketmaster θα επιστρέψει 5 δολάρια σε λογαριασμούς "Verified Fan" για άλλες συναλλαγές εισιτηρίων και σημείωσε ότι τα εισιτήρια που πωλούνται την επόμενη ημέρα θα έχουν μειωμένες χρεώσεις.

Μετά από χρόνια κυριαρχίας στην αγορά πώλησης εισιτηρίων εκδηλώσεων, η Ticketmaster έχει γίνει στόχος συντριπτικής κριτικής τον τελευταίο καιρό - από καλλιτέχνες, οπαδούς, ακόμη και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η ημερομηνία πώλησης της περιοδείας Eras Tour της Taylor Swift ακυρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός φιάσκου που κατέκλυσε τον ιστότοπο της Ticketmaster και απέκλεισε αρκετούς θαυμαστές από την αγορά εισιτηρίων. Αρκετοί από αυτούς τους θαυμαστές μήνυσαν την εταιρεία την εταιρεία.

Η Ticketmaster βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με ακρόαση στη Γερουσία και έρευνα για κατάχρηση εξουσίας υπό την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (η έρευνα στοχεύει επίσης τη Live Nation Entertainment - την εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση της Live Nation και της Ticketmaster το 2010).

 

BREAKING MUSIC