Το πρώτο επίσημο ντοκιμαντέρ των Devo στα σκαριά

Η BMG ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή.

BREAKING
 

Η BMG ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή.

Του Ηλία Σελιμά

Με τίτλο απλά Devo, η ταινία σκηνοθετείται από τον Chris Smith και θα ακολουθήσει την ιστορία του συγκροτήματος «από τη δημιουργία τους μετά το Kent State, μέσα από τα χρόνια τους ως πολιτικά καθοδηγούμενα αουτσάιντερ, μέχρι την εκπληκτική τους στροφή στην κορυφή των charts με το breakout hit τους, 'Whip It'», αναφέρει ανακοίνωση της BMG.

«Οι Devo σχηματίστηκαν το 1973, ενώθηκαν αρχικά ως performance artists, απογοητευμένοι και ριζοσπαστικοποιημένοι από τους πυροβολισμούς στο Kent State, όπου ήταν φοιτητές», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Η καλλιτεχνική τους δημιουργία ήταν ένα σχόλιο για τη διαφθορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, την αντιληπτή 'αποβλάκωση' μιας ολόκληρης γενιάς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την εμπορευματοποίηση μιας δηλητηριασμένης κοινωνίας. Με ένα μείγμα από αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις από άλλους χαρακτήρες της τροχιάς τους και μια σειρά από τεχνικές αφήγησης, η ευρηματική αφήγηση της ταινίας θα παραλληλίζει την επαναστατική δημιουργικότητα για την οποία είναι γνωστή η μπάντα. Τελικά, οι Devo εξερευνούν την εξέλιξη των Devo από καλλιτέχνες χίπηδες σε art-rockers με μήνυμα, μέχρι την απροσδόκητη mainstream επιτυχία τους ως ροκ συγκρότημα με επιτυχίες και πρωτοπόροι της εποχής του MTV».

«Οι Devo με επηρέασαν πάρα πολύ», δήλωσε ο σκηνοθέτης Smith. «Η προσέγγισή τους στη μουσική, τον κινηματογράφο, το βίντεο και την τέχνη ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί και ήταν μια από τις πραγματικά διαμορφωτικές καλλιτεχνικές επιρροές που μου έδειξαν ότι υπάρχουν εντελώς νέοι τρόποι να βλέπεις τα πράγματα».

Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν σύντομα. Οι Devo βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία με κλεισμένες συναυλίες μέχρι το φθινόπωρο. Ο Mark Mothersbaugh δήλωσε πρόσφατα στο Rolling Stone ότι περίμενε πως κάποια στιγμή θα αποσυρθούν.

«Είναι σαν να βάζεις τη στολή μαζορέτας του σχολείου σου και να βγαίνεις έξω και να κάνεις τα τραγούδια ξανά», εξήγησε. «Από τη μία πλευρά, όταν είμαι εκεί έξω στη σκηνή, μου αρέσει να τα παίζω. Αλλά από την άλλη πλευρά, το όλο πράγμα μοιάζει σαν, 'Λοιπόν, ναι, αυτό έκανα όταν ήμουν 20. Είμαι 70. Ας προχωρήσουμε". Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κι άλλες συναυλίες κάπου στη συνέχεια».

BREAKING MUSIC