Και ο Nikki Sixx θα παίξει στο ροκ άλμπουμ της Dolly Parton

Έπαιξα μπάσο σε ένα τραγούδι για την Dolly Parton χθες

BREAKING
 

Έπαιξα μπάσο σε ένα τραγούδι για την Dolly Parton χθες

Του Ηλία Σελιμά

Ο μπασίστας των Motley Crue, Nikki Sixx, είναι ο τελευταίος μουσικός που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην... εξόρμηση της Dolly Parton στον κόσμο της ροκ. Ο Sixx ανακοίνωσε τα νέα με μια σύντομη ανακοίνωση στο Twitter, σημειώνοντας αδιάφορα: "Έπαιξα μπάσο σε ένα τραγούδι για την Dolly Parton χθες", πριν προχωρήσει γρήγορα σε πιο καθημερινά θέματα.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση θα είναι σίγουρα μια ανακούφιση για τον Sixx, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε τα πυρά του ντράμερ των Vanilla Fudge, Carmine Appice, επειδή φέρεται να βασίστηκε σε backing tapes στην περιοδεία των Motley Crue στο στάδιο με τους Def Leppard το περασμένο καλοκαίρι.

Το ροκ άλμπουμ της Parton αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος και θα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών των Led Zeppelin, των Rolling Stones, του Prince και των Lynyrd Skynyrd. Με τίτλο Rock Star, θα έχει guest εμφανίσεις από τους Elton John, Pink, Brandi Carlile, Paul McCartney, Stevie Nicks, John Fogerty, Steve Perry, Steven Tyler και Cher.

Ένας άλλος μουσικός που θα συμμετάσχει στο άλμπουμ θα είναι ο Kevin Cronin των REO Speedwagon, ο οποίος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο ίδιος και η Parton είχαν ηχογραφήσει μια "σκοτεινή ντουέτο" εκδοχή της επιτυχίας Keep On Loving You του 1980.

"Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι, παρουσίασα τον εαυτό μου ως κάτι περισσότερο καλό απ' ό,τι ίσως ήμουν", δήλωσε ο Cronin. "Ίσως χρειάζονται περισσότερα από ένα φίδι στο γρασίδι, "τυλιγμένο και σφυρίζοντας", για να χορέψεις τανγκό - αν με πιάνεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα του τραγουδιού, καταλαβαίνετε;

"Έτσι, μου έδωσε την ιδέα ότι η Dolly θα μπορούσε να τραγουδήσει τον πρώτο στίχο, και στον πρώτο στίχο, την απατάω. Αλλά μετά αναλαμβάνω τον δεύτερο στίχο, και στον δεύτερο στίχο λέω, 'Oh yeah? Well, I know all about those men!' Και έτσι τώρα, το τραγούδι γίνεται αυτό το είδος του σκοτεινού ντουέτου - μέχρι να φτάσει στο ρεφρέν, όπου λένε, "Εννοούσα κάθε λέξη που είπα. Όταν είπα ότι σ' αγαπώ, εννοούσα ότι σ' αγαπώ για πάντα, Ντόλι".

"Και το τραγουδάω αρμονικά. Απλά με συγκλονίζει, γιατί έτσι προοριζόταν να ερμηνευτεί το τραγούδι- απλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι που μου τηλεφώνησε η Dolly τις προάλλες. Έτσι θα το κάνουμε, λοιπόν, και είμαι τόσο ενθουσιασμένος".

BREAKING MUSIC