Ο Joe Elliott δήλωσε ότι ο Bryan Adams θα μπορούσε εύκολα να είναι ο τραγουδιστής των Def Leppard

Συγκρίσεις!

BREAKING
 

Συγκρίσεις!

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Joe Elliott είπε ότι ο Bryan Adams θα μπορούσε άνετα να είναι ο τραγουδιστής των Def Leppard και παραδέχτηκε ότι «ζήλευε» πάρα πολύ όταν ένιωσε ότι το άλμπουμ Waking Up the Neighbours του Adams το 1991 ακουγόταν πολύ σαν το δικό του συγκρότημα.

Σε μια νέα συνέντευξη, ο Elliott μίλησε για τα συναισθήματά του σχετικά με την κυκλοφορία του Neighbours, αφού η δική του μπάντα είχε καθιερώσει έναν παρόμοιο ήχο με τον παραγωγό Robert John "Mutt" Lange, ο οποίος δούλεψε και με τους δύο καλλιτέχνες.

«Έμπλεξα με αυτό», είπε ο Elliot. «Ο Bryan ήταν λίγο τσαντισμένος μαζί μου - και δίκαια».

Οι Def Leppard παίζουν με τις συγκρίσεις, καθώς ο Elliott σημείωσε ότι το δεύτερο άλμπουμ τους High 'n' Dry ακουγόταν σαν τους AC/DC, στους οποίους ο Lange ήταν επίσης παραγωγός.

«Αυτό που έχεις είναι ... ο ίδιος παραγωγός, που ενδεχομένως χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανικό, στο ίδιο στούντιο», εξήγησε. «Όταν κάναμε το High 'n' Dry, ο Mutt έβαλε τα ντραμς του Rick [Allen] ακριβώς εκεί που ήταν τα ντραμς του Phil Rudd, χρησιμοποιώντας τα ίδια μικρόφωνα για να τα βάλει στο μικρόφωνο. Πιθανότατα χρησιμοποιήσαμε τις ίδιες καμπίνες και ενισχυτές που χρησιμοποιούσαν ο Angus και ο Malcolm [Young], που χρησιμοποιούσαν ο Steve [Clark] και ο Pete [Willis]. Οπότε θα υπάρξει κάτι που κάποιος θα πει ότι το High 'n' Dry ακούγεται σαν το Highway to Hell. Λοιπόν... έτσι είναι».

Ο Elliott παραδέχτηκε ότι «μίλησε λίγο παραπάνω και από τότε ζήτησα πολλές φορές συγγνώμη από τον Bryan. Αλλά εννοώ ότι αυτός είναι ο παράγοντας Mutt Lange. Ο Bryan Adams θα μπορούσε άνετα να είναι μέλος των Def Leppard- θα μπορούσε να είναι ο τραγουδιστής των Def Leppard. Υπάρχει μια διασταύρωση επειδή είναι ένας pop-rock καλλιτέχνης και δούλεψε με τον ίδιο παραγωγό που δουλέψαμε κι εμείς. Και εμείς είμαστε μια pop-rock μπάντα».

Ο τραγουδιστής παραδέχτηκε επίσης ότι «οι εποχές ακούγονται όντως παρόμοιες», προσθέτοντας: «Βάζεις ένα CD της δεκαετίας του '60 και υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που ακούγονται σαν τους Beatles. Βάζεις ένα CD της δεκαετίας του '70 και υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που ακούγονται σαν τους Zeppelin ή τους [Deep] Purple ή οτιδήποτε άλλο. Και στη δεκαετία του '80 έγινε γελοίο».

Ο Elliott επέμεινε ότι το θέμα του με το Neighbours δεν μείωσε τη μουσική του αξία: «Μάλλον ζήλευα λίγο που κάποια από αυτά τα τραγούδια δεν ήταν στο άλμπουμ μας!».

BREAKING MUSIC