Ο Robert Trujillo κάνει δεύτερα φωνητικά στους Metallica για πρώτη φορά

Στο «72 Seasons».

BREAKING
 

Στο «72 Seasons».

Του Ηλία Σελιμά

"Όταν μπήκα στους Metallica, δεν είχα τραγουδήσει ποτέ στη ζωή μου, οπότε το γεγονός ότι τώρα μπορώ να κάνω δεύτερα φωνητικά είναι πολύ ωραίο". Αυτό λέει ο μπασίστας των Metallica, Robert Trujillo, για την πρώτη του συμμετοχή στα δεύτερα φωνητικά των Metallica στο "You Must Burn", ένα τραγούδι από το 72 Seasons του συγκροτήματος.

Πράγματι, είναι η πρώτη φορά που ο επί 20 χρόνια μπασίστας των Metallica συμβάλει στα φωνητικά σε μια ηχογράφηση στούντιο των Metallica, όπως αποκάλυψε ο μπασίστας σε μια νέα εκτενή συνέντευξη στο blog των Metallica "So What!".

"Για πρώτη φορά στη ζωή μου, θα τραγουδήσω σε δίσκο των Metallica και θα υποστηρίξω τον [τραγουδιστή και κιθαρίστα] James [Hetfield]", εξηγεί ο Trujillo. "Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Οπότε γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Μαθαίνουμε και εξακολουθούμε να εξελισσόμαστε σε αυτό το συγκρότημα. ... Το επίπεδο σεβασμού είναι πολύ υψηλότερο".

Αναπολώντας τις πρώτες μέρες της πανδημίας του COVID-19, ο Trujillo εξήγησε πώς οι Metallica βρήκαν την πρώτη έμπνευση για το άλμπουμ περίπου την εποχή του ...And Justice for All redux "Blackened 2020".

"[Ο ντράμερ των Metallica] Lars [Ulrich] και εγώ είχαμε μια συζήτηση αφού το είχαμε κάνει [αυτό]", λέει ο μπασίστας. "Απλά για να είμαστε ξεκάθαροι, ο James έδωσε την αφορμή για το όλο θέμα όταν έστειλε το "Blackened 2020" για να το ρίξουμε όλοι μαζί".

Ο Trujillo συνεχίζει: "Μετά από αυτό, ο Lars κατά κάποιο τρόπο εμπιστεύτηκε ότι θα προσπαθούσα να φτιάξω μια ακουστική εκδοχή του 'The Day That Never Comes'. Δεν ξέρω αν τον απογοήτευσα ή αν δεν τα κατάφερα. Αλλά, βασικά, αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ, επειδή έριξα ένα πρωτότυπο κομμάτι που δεν είχε καμία σχέση με την [ακουστική] έκδοση".

Ο μπασίστας προσθέτει: "Αυτό το πρωτότυπο κομμάτι δεν υπάρχει στο άλμπουμ, οπότε μην το ψάχνετε. ... Δεν νομίζω ότι [αυτό] προοριζόταν ποτέ να μπει στο άλμπουμ. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, προοριζόταν να κάνει ένα σημείο, το οποίο ήταν: Γάμα το, ας είμαστε δημιουργικοί, ας επικεντρωθούμε σε νέες ιδέες, νέα μουσική, έναν νέο δίσκο".

"Ξαφνιάστηκα όταν μου τηλεφώνησε ο [παραγωγός των Metallica] Greg [Fidelman]", λέει, "γιατί ερχόμουν να παίξω λίγο μπάσο, αλλά μετά μου είπε: 'Θα σε βάλω να τραγουδήσεις και σε μερικά κομμάτια. Και ήμουν, όπως, 'Αλήθεια;' Αγχώθηκα λίγο".

Ο Trujillo αποκαλύπτει: "Την ίδια στιγμή, είχα πολύ μεγάλο κίνητρο. Ευτυχώς για μένα, ο ρόλος ταιριάζει πραγματικά στη ζώνη άνεσής μου. ... Κάθεται και ταιριάζει πολύ καλά με τη στιγμή και την ανάλυση του μπάσου. Οπότε είναι ωραίο που είναι αυτό το breakdown στο οποίο ο James και εγώ μπορέσαμε να τζαμάρουμε και να δημιουργήσουμε, και μετά μπορώ να τραγουδήσω και εγώ σε αυτό".

BREAKING MUSIC