Ακούστε την αρχική ιδέα του Jimmy Page για το «The Rain Song» των Led Zeppelin

Από το 1973

BREAKING
 

Από το 1973

Του Ηλία Σελιμά

«Η αρχική μου ιδέα για τα εναρκτήρια κομμάτια του Houses of the Holy ήταν ότι μια σύντομη εισαγωγή θα ήταν μια ξεσηκωτική εισαγωγή με ηλεκτρικές κιθάρες που θα περνούσε στο 'The Seasons', που αργότερα θα ονομαζόταν 'The Rain Song'», εξηγεί ο Page στην περιγραφή του "The Seasons" στο YouTube. «Και πάλι θα υπήρχε μια αντίθετη ορχηστρική κίνηση ακουστικής κιθάρας με Mellotron που θα μπορούσε να οδηγήσει στο πρώτο φωνητικό του άλμπουμ και στον πρώτο στίχο του τραγουδιού».

Σύμφωνα με τον Page, το "The Seasons" χρησίμευσε ως "υπόμνημα" προς τον εαυτό του, καθώς αρχικά επεξεργαζόταν τις ιδέες στο "εμβρυακό τους στάδιο". Τελικά, όμως, αυτή η εισαγωγή - που φιλοξενούσε και τον πρόχειρο τίτλο "The Plumpton and Worcester Races" μετατράπηκε στο "The Song Remains the Same", το κομμάτι που θα ξεκινούσε το 1973 το "Houses of the Holy" και θα ακολουθούσε το "The Rain Song".

«Αρχικά επρόκειτο να είναι ένα ορχηστρικό - μια εισαγωγή που οδηγούσε στο 'The Rain Song», δήλωσε ο Page στο Guitar World το 1993. «Αλλά υποθέτω ότι ο Robert [Plant] είχε διαφορετική γνώμη . Ξέρετε, 'Αυτό είναι αρκετά καλό, καλύτερα να βάλουμε μερικούς στίχους - γρήγορα!'».

Το 2014, η deluxe, remastered έκδοση του Houses of the Holy περιλάμβανε μια διαφορετική εκδοχή του "The Rain Song", "χωρίς πιάνο" αλλά με τα φωνητικά του Plant. Το "The Seasons", ωστόσο, είναι εξ ολοκλήρου ορχηστρικό.

 

BREAKING MUSIC