Ακρόαση του The Dark Side of the Moon την ημέρα της ολικής έκλειψης Ηλίου

Σε ένα θαλάσσιο πάρκο!

BREAKING
 

Σε ένα θαλάσσιο πάρκο!

Του Ηλία Σελιμά

Οι Pink Floyd διοργανώνουν μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση ακρόασης που συμπίπτει με μια σπάνια ολική έκλειψη ηλίου.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου, ο ήλιος, το φεγγάρι και η γη θα ευθυγραμμιστούν για μια ολική έκλειψη ηλίου στα ανοιχτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.

Το θαλάσσιο πάρκο Ningaloo (Nyinggulu) Marine Park στο Exmouth της Αυστραλίας, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά, θα είναι το καλύτερο χερσαίο μέρος στη Γη για να βιώσει κάποιος την ολική ηλιακή έκλειψη του 2023.

Υπό την επίβλεψη του επί μακρόν δημιουργικού συμβούλου του συγκροτήματος και συνιδρυτή της Hipgnosis, Aubrey 'Po' Powell, οι Pink Floyd θα μεταδώσουν το αριστουργηματικό άλμπουμ τους 'The Dark Side of the Moon' ολόκληρο σε οκτώ τυχερούς νικητές του διαγωνισμού στη γραφική τοποθεσία.

Οι fans μπορούν να βρουν λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό ΕΔΩ.

Ο Powell θα χρονομετρήσει το listening party έτσι ώστε η στιγμή της ολικής έκλειψης ηλίου να συμπέσει ακριβώς με το τραγούδι του Roger Waters "But the sun is eclipsed by the moon...".

Ο Aubrey Powell λέει: «Από την κυκλοφορία του πριν από 50 χρόνια, το "The Dark Side Of The Moon" έχει αγκαλιαστεί από πολλές γενιές σε όλο τον κόσμο, επειδή εξετάζει καθολικά θέματα όπως η απληστία, η θνητότητα, οι σκοτεινές και οι φωτεινές πλευρές της ανθρώπινης ψυχής και, φυσικά, η θέση μας στο σύμπαν. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ έναν πιο ταιριαστό τρόπο για να τιμήσω την κυκλοφορία του από το να το γιορτάσω με αυτό το σπάνιο και όμορφο φαινόμενο που συμβολίζει οπτικά τόσα πολλά από αυτά που εξερευνά το άλμπουμ».

Οι Pink Floyd επανακυκλοφόρησαν το "The Dark Side of the Moon" σε ένα πολυτελές box set την περασμένη Παρασκευή (24 Μαρτίου), ενώ την ίδια μέρα κυκλοφόρησε και το επίσημο βιβλίο.

Ο Roger Waters κυκλοφορεί επίσης τη δική του επανεκτέλεση του "The Dark Side of the Moon" τον Μάιο. Ο Nick Mason έχει χαιρετίσει την επανεκτέλεση ως "απολύτως όμορφη".

BREAKING MUSIC