Πέθανε ο κιθαρίστας των ABBA, Lasse Wellander

Σε ηλικία 70 ετών

BREAKING
 

Σε ηλικία 70 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 70 ετών ο Lasse Wellander, ο κιθαρίστας πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των ABBA.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του έγραψε: «Με απερίγραπτη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Lasse κοιμήθηκε. Ο Lasse αρρώστησε πρόσφατα με καρκίνο που όπως αποδείχθηκε  είχε εξαπλωθεί και νωρίς τη Μεγάλη Παρασκευή έφυγε από τη ζωή περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του. Ήσουν ένας φανταστικός μουσικός και ταπεινός όσο λίγοι, αλλά πάνω απ' όλα ήσουν ένας υπέροχος σύζυγος, αδελφός και παππούς».

Σύμφωνα με το επίσημο site των ABBA, ο Lasse Wellander πρωτοέπιασε κιθάρα ως έφηβος στις αρχές του 1960 και έπαιξε με διάφορες τοπικές μπάντες στην γενέτειρά του τη Nora.

Συνάντησε τους Bjorn και Benny σε μία σουηδική μουσική σκηνή στις αρχές του '70.

Εκτός από τη συμμετοχή του στα επίσημα άλμπουμ των ABBA, έκανε και περιοδείες μαζί με την μπάντα το 1975, το 1977, το 1979 και το 1980.

Η σχέση του Wellander με του ABBA άρχισε από το 1974, όταν οι ABBA κέρδισαν τον διαγωνισμό της Eurovision για τη Σουηδία με το τραγούδι «Waterloo».

Οι πρώτες ηχογραφήσεις με τους Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad έγιναν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο Lasse Wellender συνέχισε τη συνεργασία του με τους ABBA σε 24 ακόμα κομμάτια και συμμετείχε επίσης σε οκτώ στούντιο άλμπουμ τους.

Όταν οι ABBA διαλύθηκαν το 1982, ο Wellander συνέχισε να παίζει με άλλους Σoυηδούς καλλιτέχνες και κυκλοφόρησε και ένα σόλο άλμπουμ. Μάλιστα είναι αυτός πίσω από την κιθάρα στο soundtrack της ταινίας Mamma Mia! του 2008.

BREAKING MUSIC