Σπάνιο υλικό των Pink Floyd από το 1975 έρχεται στην επιφάνεια

Από την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική.

BREAKING
 

Από την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική.

Του Ηλία Σελιμά

Τα πλάνα καταγράφηκαν στο Ivor Wynne Stadium στο Hamilton του Ontario του Καναδά στις 28 Ιουνίου 1975, την τελευταία ημερομηνία της περιοδείας του συγκροτήματος στη Βόρεια Αμερική το 1975, στην οποία παρουσίασαν το The Dark Side Of The Moon καθώς και μερικές επιλογές από το Wish You Were Here, μαζί με τα Raving And Drooling και Gotta Be Crazy (και τα δύο θα εμφανιζόντουσαν αργότερα στο Animals as Sheep and Dogs), και ένα encore του Echoes.

Το υλικό τραβήχτηκε σε φιλμ Super 8 από τον Jim Kelly 'Speedy' για την προσωπική του συλλογή. Ο Kelly ήταν επίσης ο άνθρωπος πίσω από το πρόσφατο υλικό μίας από τις πρώτες συναυλίες του Phil Collins ως τραγουδιστή των Genesis, το οποίο ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια και τη μετατροπή σε μπομπίνα 4k ανέλαβε η ιστοσελίδα The Genesis Museum και τον συγχρονισμό ήχου οι Ikhnaton και NUFF. Το The Genesis Museum ήταν επίσης υπεύθυνο για το σπάνιο υλικό μιας συναυλίας των Genesis το 1973 στο Παρίσι Bataclan.

Δεδομένης της φύσης του φιλμ Super 8, το οποίο επιτρέπει μόνο περίπου τρία λεπτά φιλμ σε κάθε κασέτα, το υλικό πηδάει λίγο, αλλά έχει ήδη προβληθεί από σχεδόν ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ανθρώπων στο διαδίκτυο, η πλειοψηφία των οποίων έχει υποδεχτεί με ενθουσιασμό, και μας δίνει μια συναρπαστική εικόνα της αυγής του είδους των τεράστιων συναυλιών σε στάδια κάτι με το οποίο οι Pink Floyd έγιναν συνώνυμοι.

Το πλήρες set-list της συναυλίας ήταν το εξής:

Sheep (Raving And Drooling)
Dogs (Gotta Be Crazy)
Shine On You Crazy Diamond Parts I-V
Have A Cigar
Shine On You Crazy Diamond Parts VI-IX
The Dark Side Of The Moon
Echoes

 

BREAKING MUSIC