Ο Joe Perry ανακοινώνει νέο άλμπουμ, «Sweetzerland Manifesto MKII»

Το νέο LP κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου και περιλαμβάνει έξι κομμάτια με εναλλακτικές συμμετοχές στα φωνητικά και μίξεις από την πρώτη έκδοση του άλμπουμ του Perry, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018.

BREAKING
 

Το νέο LP κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου και περιλαμβάνει έξι κομμάτια με εναλλακτικές συμμετοχές στα φωνητικά και μίξεις από την πρώτη έκδοση του άλμπουμ του Perry, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018.

Του Ηλία Σελιμά

"Είχαμε τόσα πολλά τραγούδια και με όλα όσα συνέβαιναν με τους Vampires, τους Aerosmith, τον COVID, τη μη περιοδεία και την περιοδεία, αυτή η μουσική συνέχισε να ταξιδεύει για μένα", εξήγησε ο Perry σε δελτίο τύπου.

"Ήταν σαν τη μηχανή ενός τρένου που δεν σταματούσε. Ήθελα να βγάλω αυτά τα τραγούδια και η ιδέα να τα προσθέσω σε μια έκδοση βινυλίου ή σε μια Deluxe Version μετατράπηκε στο να κάνω το MKII. Έχω την τάση να σκέφτομαι με όρους άλμπουμ. Το πρώτο είχε μια ατμόσφαιρα, και το MKII είναι λίγο πιο ροκ. Σχεδόν το προτιμώ. Είναι ένας από τους δίσκους που μπορώ να παίξω ζωντανά από την αρχή μέχρι το τέλος".

Ο Perry έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τραγούδι από το MKII, το "Fortunate One", στο οποίο συμμετέχουν ο Chris Robinson των Black Crowes και ο Robert DeLeo των Stone Temple Pilots.

"Το ξεκινήσαμε στο Λος Άντζελες, το ηχογραφήσαμε στο Λονδίνο και ο Chris τραγούδησε σε αυτό", είπε ο Perry. "Και μπαμ! Δεν γίνεται καλύτερο από αυτό! Πραγματικά περήφανος για αυτό το κομμάτι".

Το Sweetzerland Manifesto MKII περιλαμβάνει επίσης guest εμφανίσεις από τον τραγουδιστή των New York Dolls David Johansen, τον Robin Zander των Cheap Trick και άλλους.

Ο Perry πρόκειται να κάνει μια μίνι περιοδεία έξι συναυλιών στις Η.Π.Α κ, και θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου. Οι Aerosmith προς το παρόν δεν έχουν προγραμματισμένες ημερομηνίες περιοδείας καθώς ο τραγουδιστής Steven Tyler αντιμετώπιζε ένα άγνωστο πρόβλημα υγείας.

BREAKING MUSIC