Στο New Jersey ανακηρύχθηκε επίσημα ημέρα Bruce Springsteen

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ ανακήρυξε επίσημα τα γενέθλια του Bruce Springsteen, στις 23 Σεπτεμβρίου, ως Ημέρα Bruce Springsteen.

BREAKING
 

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ ανακήρυξε επίσημα τα γενέθλια του Bruce Springsteen, στις 23 Σεπτεμβρίου, ως Ημέρα Bruce Springsteen.

Του Ηλία Σελιμά

Ο κυβερνήτης Phil Murphy έκανε την ανακοίνωση στην εναρκτήρια εκδήλωση American Music Honors, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Bruce Springsteen Archives and Center for American Music του Πανεπιστημίου Monmouth.

«Ο Bruce Springsteen είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους, εμβληματικούς και επιδραστικούς μουσικούς - και κατοίκους του New Jersey - όλων των εποχών», δήλωσε ο Murphy, σύμφωνα με το Billboard. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον Bruce για όλα όσα έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει, από το να μας χαρίζει τη μουσική του μέχρι να αφιερώνει το χρόνο του σε σκοπούς που άπτονται της καρδιάς του, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει τα "Archives and Center for American Music" ένα αποθετήριο που θα εμπνεύσει τους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές του αύριο. Τον ευχαριστούμε που έδειξε στον κόσμο τι σημαίνει να βιώνουμε τις αξίες μας στο Νιου Τζέρσεϊ. Αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια για μένα να ανακηρύξω τα γενέθλιά του ως Ημέρα του Bruce Springsteen στο Νιου Τζέρσεϊ».

Στην επίσημη ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, σημειώνεται ότι ο Springsteen «θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως η φωνή του Garden State», ενώ παράλληλα ευχαριστεί το Boss «για τη δημιουργία του soundtrack των ένδοξων ημερών μας».

«Για να λέμε την αλήθεια, ξέρω τη θέση μου στην ιεραρχία του Νιου Τζέρσεϊ. Εξάλλου, μπορεί να είμαι το 56ο άτομο που αποκαλείται "κυβερνήτης", αλλά θα υπάρχει πάντα μόνο ένα "Αφεντικό"», αστειεύτηκε ο Murphy κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Έτσι, σε σένα, Bruce, σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει και θα συνεχίσεις να κάνεις - από το να μας χαρίζεις τη μουσική σου ως το να αφιερώνεις το χρόνο σου σε σκοπούς που σε αφορούν, όπως το να κάνεις τα Archives and Center for American Music, ένα αποθετήριο που θα εμπνεύσει τους τραγουδοποιούς και τους τραγουδιστές του αύριο. Σε ευχαριστούμε που έδειξες στον κόσμο τι σημαίνει να ζεις με τις αξίες μας στο Νιου Τζέρσεϊ».

Ο Springsteen είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους μουσικούς στην ιστορία, με 20 Grammy, ένα Όσκαρ, ένα Tony και είσοδο στο Rock & Roll Hall of Fame. Το 2016, ο θρυλικός ρόκερ τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη πολιτική τιμή της χώρας.

BREAKING MUSIC