Ο Roger Waters «θα πάει στη Φρανκφούρτη» ανεξάρτητα από τη νομική διαμάχη

Παρά την προσπάθεια των τοπικών αρχών να απαγορεύσουν τη συναυλία του...

BREAKING
 

Παρά την προσπάθεια των τοπικών αρχών να απαγορεύσουν τη συναυλία του...

Του Ηλία Σελιμά

Η στάση της περιοδείας του θρύλου των Pink Floyd στη Φρανκφούρτη, που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου, ακυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο εν μέσω κατηγοριών ότι ο Waters είναι αντισημίτης. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την κίνηση «αδικαιολόγητη» και τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι είχε δώσει εντολή στους δικηγόρους του να αντιδράσουν στην ακύρωση, όπως και σε μια άλλη συναυλία στο Μόναχο στις 21 Μαΐου.

Αφού σημείωσε ότι η προθεσμία για να απαντήσει η πόλη στην προσωρινή διαταγή του είχε παρέλθει, το νέο μήνυμα του Waters συνεχίζει: «Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία! Θα έρθουμε ούτως ή άλλως! Επειδή τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν σημασία! Επειδή η ελευθερία του λόγου έχει σημασία!». Αναφερόμενος στις ναζιστικές επιθέσεις κατά των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία στις 9 Νοεμβρίου 1938, πρόσθεσε: «Θυμόμαστε τη Νύχτα των Κρυστάλλων! Όπως η Sophie Scholl, όπως οι πατεράδες μας στάθηκαν δίπλα σε εκείνους τους 3.000 Εβραίους, έτσι και εμείς σήμερα στεκόμαστε δίπλα στους Παλαιστίνιους!». Σημειώνοντας μια νέα ημερομηνία, το μήνυμα τελείωνε: «Ερχόμαστε στη Φρανκφούρτη στις 28 Μαΐου»!

Την εποχή των ακυρώσεων ο Waters εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντάς τες ως «αντισυνταγματικές, χωρίς αιτιολόγηση και βασισμένες στην ψευδή κατηγορία ότι ο Roger Waters είναι αντισημίτης, κάτι που δεν είναι». Η θέση του υποστηρίχθηκε αργότερα σε ένα αίτημα για την επαναφορά - πραγματοποίηση των συναυλιών, το οποίο υπέγραψαν πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Nick Mason, Eric Clapton και Tom Morello.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Waters (@rogerwaters)

BREAKING MUSIC